Echipa PMP Resiţa îşi propune: ,,Împreună, punem Reșița în mișcare” PMP – Un partid nou!
„Oameni buni, încercați și cu un partid nou!” este îndemnul lui Băsescu către electoratul din Caraș-Severin și din țară. Pentru a treia oară la Reșița, Traian Băsescu a venit să-și susțină candidații filialei județene a Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile locale și județene din 5 iunie. Scopul principal, declarat de Băsescu, al vizitei de la Reșița a fost acela de a împărtășii din experiența politică pe care o are și celor din PMP Caraș-Severin, despre care spunea că în proporție de 85% nu au mai făcut niciodată politică.
Așa este! Sunt oameni curați politic și moral, nu au avut probleme cu legea, nu planează asupra lor nici un fel de suspiciuni. N-au fost nici PDL-isi și nici PNL-iști vechi. Acum se numesc PNL-iști corciți care nu se mai înțeleg între ei. Dar Echipa PMP din Reşita și din județ, este o echipă nouă, tânără, curată care îşi propune:
1. Demersuri pentru transformarea UCM Reşita într-o secţie a Hidroelectrica.
Prin acest demers se oferă siguranță angajaților, dar și posibilitatea
de a crea noi locuri de muncă.
2. Asfaltarea străzilor laterale din Câlnic, cartier Govândari-Țerova,
cartier Lend-Șura, Mociur, cartier Moniom, cartier Secu, cartier Doman.
3. Finalizare rețelelor Apa-Canalizare din cartierele Doman-Moniom-Secu-Câlnic.
4. Valorificarea parcului industrial din Valea Țerovei şi platforma de la km 7, facilități fiscale şi scutire de impozite pentru investitori, chiar construcția unor hale cu utilităţi şi punerea acestora la dispoziţia investitorilor, asta înseamnă LOCURI DE MUNCĂ.
5. Sprijin pentru CSM Reşita echipa de fotbal emblemă a Reșiței și reînvierea ,,spiritului Galeriei Rosso Nerra”, Reînființarea Clubului de Fotbal Gloria Reșița, susținerea echipei de ,,Handbal HCM Adrian Petrea”, susţinerea Campionatului de Viteză în costă Traseu Montan.
6. Înfiinţarea unei secţii de transport a Primăriei incluzând tramvaiul ca mijloc de transport ecologic. Reabilitarea liniei de tramvai la costuri reale prin programe europene.
Teoria desfiinţării acestei linii înseamnă costuri enorme mult mai mari decât reabilitarea acesteia dacă se ia în calcul că în urma desfiinţării, tot tronsonul trebuie asfaltat, asta înseamnă tot oraşul – pe artera principală. O altă variantă sunt autobuzele ecologice – electrice euro 6. Odată cu acest lucru se renunță la contractele păguboase cu RO A TIR. Asta duce la crearea de LOCURI DE MUNCĂ. Totul este posibil cu FONDURI EUROPENE. UE ar avea alocat pentru Resita, un buget de 40 milioane de euro pentru mobilitate urbană. Dar pentru asta, trebuie făcute proiecte.
7. Modernizarea secţiei de gospodărire comunală pentru întreţinerea oraşului, deszăpezire, pavaje, peisagistica, iluminat public. Odată cu acest lucru se renunță la contractele păguboase cu ,,externii”, asta înseamnă LOCURI DE MUNCĂ pentru reșițeni.
8. Sprijin pentru Universitatea Eftimie Murgu prin atragerea studenților absolvenți cu locuri de muncă.
9. Înfiinţarea unei cantine pentru asistaţii sociali şi bătrânii cu pensii mici care să asigure o masă caldă zilnic gratuit.
10. Demersuri pentru preluarea Hotelului Semenic, reabilitarea şi punerea în funcţiune, asta înseamnă o sursă de venit la buget și LOCURI DE MUNCĂ.
11. Găsirea unei variante legale de colaborare dintre Spitalul Judeţean Resita cu Spitalul din Duisburg Germania.
12. Dezvoltarea zonei turistice SECU. Demersuri pentru achiziţionarea hotelurilor Pietricica și Constructorul, reabilitarea acestora, dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic prin Fonduri Europene; asta înseamnă sursa de venit la buget și LOCURI DE MUNCĂ.
13. Modernizarea blocurilor din Mociur și clarificarea situației juridice a locatarilor de acolo pentru a devenii cetățeni ai orașului.
14. Birou unic destinat societăţilor comerciale.
15. Stoparea scurgerii ,,legale” de bani către clientela politică; revizuirea tuturor contractelor.
16. Reabilitare Bazinului de înot “7 noiembrie” prin Fonduri Europene.
17. Înfiinţarea unui birou de consultanţă în fondurile europene care se adresează cetăţeanului şi societăţilor comerciale.
18. Înfiinţarea unui parc fotovoltaic, panouri solare pentru energie verde folosită la iluminatul public iar surplusul să fie introdus în sistemul național. Asta înseamnă o sursă de venit la bugetul local prin valorificarea surplusului de energie și a certificatelor verzi obținute în urma producerii de energie verde, dar și crearea de LOCURI DE MUNCĂ.
19. Crearea unor locuri de muncă în administrație pentru persoanele cu handicap.
20. Izolarea termică a blocurilor prin fonduri europene.