Ediția a III-a a Concursului național de poezie Ion Chichere VIDEO

Ediția a III-a a Concursului național de poezie Ion Chichere și-a desemnat câștigătorii. Peste 40 de scriitori din toată țara au participat anul aceasta la competiția literară, însă de data aceasta premiul a ajuns la o tânără scriitoare din București, Raluca Leontina Neagu.

Peste 40 de tineri au participat la cea de-a III-a ediție a Concursului național de poezie Ion Chichere. Juriul format din critici și poeți din municipiul de pe Bârzava, a desemnat câștigătorii competiției literare în urmă cu câteva zile Câștigătorii de anul acesta au fost: Raluca Leontina Neagu, București–Premiul I – Premiul „Ion Chichere“; Andreea Iuliana Petcu, Iaşi-Premiul II; Claudiu-Liviu Onișoară, Alexandria–Premiul III. Criticul Radu Cernătescu a subliniat faptul că reșițenii au avut o slabă reprezentare.

Raluca Leontina Neagu – premiul I
Claudiu-Liviu Onișoară–Premiul III;

Premiu special acordat de scriitorul Marcu Mihail Deleanu,„Nopțile de Sânziene de la Marga“, a ajuns la o tânără din Reșița. Este vorba despre Alexia Cristiana Ciocheltca, elevă la Colegiul Național Traian Lalescu.

Alexia Cristiana Ciocheltca a primit premiul special al juriului.

Concursul și evenimentul au fost organizate de Societatea Artistică ,,Pro Banatul de Munte“, Casa Corpului Didactic Reșița, Lions Club Reşiţa Montană, Cenaclul Literar „Semenicul“, Teatrul de Vest Reşiţa și Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici“.

Comentarii

comentarii