Ei au ales România și iubesc România și Banatul Montan, La mulți ani români

1Deși au casă și o situație foarte bună în Germania, o familie de nemți a decis să se mute în România, undeva la vreo 1000 de metri altitudine, mai exact, la Brebu Nou.
Au cumpărat o casă, au aranjat-o curat cu tot confortul – nemțește, din grajd au făcut un muzeu și o sală de petreceri și mai ales, s-au integrat în comunitate. Ba mai mult, au deschis o mică afacere în domeniul turismului pe malul lacului Trei Ape iar acum, simt se consideră români.
Cuvintele sunt puține, poate nu ne veți crede, așa că îi lăsăm pe cei doi să vorbească, cei doi care s-au îndrăgostit de România și de români, așa cum sunt ei: cu bune și cu rele.
Doamnelor și domnilor, de Ziua Națională a României, avem onoarea de ai avea ca oaspeți la InfoCs pe Rodica și Gert Balasz din Brebu Nou. Rodica este româncă, dar s-a stabilit în Germania de vreo 40 de ani, l-a cunoscut pe Gert, s-au căsătorit și după o viață petrecută afară din țară, Rodica vorbește perfect românește și germana. Gert s-a născut și a trăit în Germania până acum vreo 5 ani când s-a îndrăgostit de România și Brebu Nou. ȘI el vorbește românește foarte bine, deși are un accent de un farmec aparte. Și de atunci, nu le-a mai trecut această dragoste, asta în ciuda tuturor problemelor cu care s-au luptat sau se mai luptă încă.
Deci, în exclusivitate, în fața dumneavoastră și pentru dumneavoastră, într-un reportaj video marca InfoCs, vorbesc soții Balasz.

Comentarii

comentarii

5 comentarii la „Ei au ales România și iubesc România și Banatul Montan, La mulți ani români

 • 2 decembrie 2013 la 2:37
  Permalink

  M-ai înteles gresit.
  Eu n-am spus ca aici umbla cîinii cu covrigi în coada ci chiar am motivat DE CE s-au întors cei doi în România. Pensionarii o duc AICI în Germania foarte rau si din ce în ce mai rau de aceea îsi iau cîmpii si se întreapta spre alte tari unde pot trai decent si bine (dependent de pretentiile pe care le au) dintr-o pensie mica care aici în Germania nu le ajunge si risca sa ajunga pe drumuri sau cerînd în cel mai rau caz subventie aditionala sociala tip HARTZ 4 ca sa aiba ce mînca de pe o luna pe alta.

  Am vrut sa arat în mesajele mele ca ambii MINT DE ÎNGHIATA APELE bîlbîindu-se pe acolo ci-ca s-au întors în România pt. ca iubesc România. În realitate au facut-o ca sa scape de saracia sociala din Germania asa cum o fac si cei ce se carabanesc în Spania (Malorca) si Tailanda iar în ceea ce priveste „Krankenkasse” din România, asta este departe de pondon-ul ei din Germania, e frectie la picior de lemn în ceea ce priveste serviciile acesteia.

  Sa nu mai vorbesc de starea spitalelor, de spagile ce trebuiesc date la medici si de nenumaratele reportaje televizate si transmise la Antena 1 unde s-a aratat suficient de des greselile medicale ce se fac.

  În fine…… E treaba lor, sa fie fericiti cu hotarîrea luata.

 • 1 decembrie 2013 la 15:06
  Permalink

  Cu tristete te anunt ca si in Romania este ” Krankenkasse”, si nici macar „acolo” ( in Germania) nu mai umbla cainii cu covrigi in coada , in alta ordine de idei, Romania nu mai este o tara ieftina dar este o tara unde poti duce un trai decent fara a avea salarii de „mii de euro”. Si te mai anunt ca daca ai proasta inspiratie sa te intorci „aici” ( in Romania) o sa constati ca esti un sarac ce supravietuieste in „acolo” ( in Germania) de la o leafa la alta.

 • 1 decembrie 2013 la 10:50
  Permalink

  Superb material, locuri mirifice, La multi ani Rodi8ca si gert. Dar, astazi am trecut prin Resita in drumul meu spre Crivaia si am ramas total dezamagita: Resita nu face parte din Romania? Sau, resitenii – cu exceptia unor blocuri dsau balcoane de apatamente- nu serbeaza Ziua Nationala a României? Am trecut prin oras si NU AM VAZUT NICI MACAR UN STEAG TRICOLOR pe vreo un stalp? Este greu, nu sunt bani, dar macar pentru un steag la 5 stalpi, se gaseau acolo ceva lei.

 • 1 decembrie 2013 la 3:47
  Permalink

  Un PS la postingul meu anterior:

  Poate ar trebui sa va aratati euforia de….. „Vai !!! S-au repatriat ca iubesc România!!!” atunci cînd se repatriaza oameni tineri capabili de munca, care renunta la salar mare, vila si trei masini în Germania pt. ca sa munceasca PATRIOTIC în România pt. un salar de mizerie si sa traiasca într-un bloc insalubru si nu la niste pensionari care se refugiaza îon România din disperare sa nu ajunga pe drumuri pt. ca nu le ajunge pensia. 🙂

 • 1 decembrie 2013 la 1:14
  Permalink

  Actiunea asta nu ma mira cu nimic. Pensionarii în Germania, o duc între timp asa de rau si au asa neajunsuri datorita pensiilor mici pe care le au ca încep sa se carabaneasca din tara. Marea parte a lor se muta în Spania si Tailanda deoarece în aceste tari pensia de cîteva sute de euro din germania este lux, mai mare ca salarul unui inginer bine platit, îsi pot permite proprietati, masini si lux de care în tara lor nu poate fi vorba. Acum se pare ca au descoperit România unde salarul unui angajat bine platit este mai mic ca pensiile din Germania. Sa nu va mire ca pe viitor vor fi tot mai multi care vor sta ACOLO (în România) cu pensia DE AICI (Germania) dar………….. la un moment dat se vor trezi la realitate si asta va fi atunci cînd vor vedea ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din piata, cînd vor vedea ca vor trebui sa dea sute de euro pe la medici deoarece în România nu exista „Krankenkasse” ca în Germania unde îsi permit sa mearga „gratis” la medic pt. cel mai mic guturai sau daca sînt constipati la momentul nepotrivit.

Comentariile sunt închise.