Elevii Colegiului Național Traian Lalescu Reșița la a-VIII-a ediție a Taberei ecumenice de la Loreto

Duminică, 31 iulie 2016, elevii Colegiului Național Traian Lalescu Reșița pornesc spre a 8-a ediție a Taberei de la Loreto, organizată în cadrul proiectului internațional Da EurHope a EurHome.

Însoțiți de pr. prof. Nicolae Chiosa, pr. Damaschin Tătaru, prof. Chiosa Madalina și onorați de prezența noului primar al Reșiței, Popa Ioan, care sosește în Italia cu gândul continuării proiectului de înfrățire dintre Reșița, Pesaro și Loreto, ne vom deschide sufletele către o experiență inedită. Așa cum afirmă Oana Bezergheanu, o veche participantă, „acest proiect nu este doar o simplă excursie, ci prietenie, iubire creștină și liniște sufletească; <> s-a transformat în <>, iar oamenii săi frumoși într-o mare familie”.

Noi ne deschidem larg brațele pentru a cuprinde în această familie deosebită cât mai mulți români, italieni, unguri, englezi, danezi şi suedezi, reprezentanți ai țărilor participante. Anul acesta însă, elevii Colegiului Național Traian Lalescu se bucură și de o săptămână de momente unice în Slovacia, săptămână menită să ne pregătească sufletele pentru Loreto. În stațiunea Jasna, din Munții Tatra, vom participa la o întâlnire alături de peste 600 de tineri din toate colțurile lumii, din diferite țări și chiar continente.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, cu susținerea și sprijinul părinților și a unui om cu suflet mare, Ciprian Duca (Casa Duca), pornim la drum, atât veterani ai proiectului, cât și noi participanți, cu speranța în suflet și dorința realizării idealului de unitate în diversitate prin iubire creștină.

Teodora Potocean,
Colegiul National Traian Lalescu Ltl-Resita

Comentarii

comentarii