Este bine sa cunoasteti si asta: Simptomele deficitului de iod
DESPRE
Iodul un element-cheie care sta la baza producerii hormonilor tiroideni. Din pacate, organismul nostru nu poate produce singur iod, motiv pentru care trebuie sa consumam alimente in a caror componenta se afla: oua, lactate, prune, s.a. Deficitul de iod are cateva simptome comune, pe care uneori nu le bagam prea mult in seama. Aflati mai jos care sunt cateva dintre simptomele deficitului de iod.
Constipatia este unul dintre simptomele cu care va puteti confrunta atunci cand organismul vostru nu are cum sa produca doza necesara de iod. Literatura stiintifica de specialitate confirma faptul ca problemele tiroidale cauzeaza malfunctii ale activitatii stomacului si a colonului. Daca suferiti de constipatie persistenta, este cazul sa mergeti urgent la un medic!
Pielea uscata si senzatiile de mancarime pot fi un semn al deficientei de iod. Prezenta unei cantitati optime de iod in organism favorizeaza hidratarea pielii si chiar incetineste procesul de imbatranire a acesteia. De asemenea, in cazul taieturilor, loviturilor sau arsurilor, pielea se va vindeca mult mai devreme. Astfel, daca pielea voastra este uscata iar mancarimile nu va dau pace, luati in considerare faptul ca este posibil sa aveti deficit de iod.
Caderea excesiva a parului poate fi considerat un simptom al deficitului de iod si nu trebuie trecut cu vederea atat de usor precum se intampla in cele mai multe dintre cazuri.
Deficienta de iod are ca simptom comun o umflatura la baza gatului, care este cauzata de glanda tiroida care creste excesiv in marime. Gatul umflat si senzatia de imposibilitate a inghitirii sunt simptome cauzate, in principal, de lipsa de iod din organism.
Daca in trecut nu va amintiti sa fi fost niste persoane friguroase, dar dintr-o data va acoperiti cu cele mai groase paturi chiar si atunci cand vremea este frumoasa, este posibil ca organismul vostru sa va trimita semnale disperate: are nevoie de o cantitate insemnata de iod!
Uneori, deficienta de iod este cea care cauzeaza cresterea subita in greutate. Lipsa de iod din organism determina incetinirea metabolismului, lucru care duce implicit la o crestere in greutate.
Totusi, deficienta de iod isi poate face simtita prezenta si la nivel psihic. Daca experimentati stari de oboseala frecvente sau daca simtiti ca nu mai aveti deloc energie, este posibil sa suferiti de deficienta de iod. De asemenea, dificultatile de invatare, problemele cu memoria, depresia si anxietatea pot fi cauzate de lipsa dozei suficiente de iod din organism.
Atentie! Chiar daca aveti impresia ca puteti consuma suplimente naturale pe baza de iod, va sfatuim sa mergeti mai intai la un medic. Astfel, acesta va stii exact care este doza de iod de care aveti nevoie in cazul in care suferiti de aceasta deficienta. Prin o analiza simpla a urinei, specialistii vor stii exact care este solutia optima pentru voi!
Citeste tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/simptomele-deficitului-de-iod/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29