Este clar – dacă avem bucataria mica, nici baia nu poate fi altfel – 20 de bai mici cu decor modern, amenajate ergonomic

Daca reusesti sa amenajezi o baie mica si confortabila ca la carte, fara ajutor, esti tare!
Baile mici sunt considerate adevarate provocari chiar si de catre cei cu experienta in amenajari interioare.

Confortul unei bai de mici dimensiuni se datoreaza in primul rand priceperii de a integra in perimetrul ei toate obiectele sanitare necesare astfel incat incaperea sa nu para inghesuita si aglomerata. Pe scurt, daca vrei sa ai o baie frumoasa si confortabila, este obligatoriu sa acorzi o imporanta deosebita optimizarii spatiului.

Stabileste decorul baii in functie de nevoile tale si ale familiei
Inainte de a decide cum vrei sa arate baia ta la finalul lucrarilor de redecorare, trebuie sa stabilesti care sunt nevoile tale si ale celorlalti membri ai familiei. Daca ai un copil mic, e bine sa stii ca nu este momentul sa renunti la cada, cel mic o va folosi intens inca cel putin 4-5 ani de acum inainte. Iar daca pe langa wc, chiuveta si cada/cabina de dus trebuie sa gasesti un loc si pentru masina de spalat haine, atunci lucrurile se complica si mai tare.

Si pentru ca renovarea baii este o experienta prin care ne dorim sa trecem de cat mai putine ori in viata (acum serios, cui ii face placere sa auda zgomotul de faianta sparta si sa inhaleze praful iscat zile in sir?), este important sa ne asiguram ca nu vom irosi niciun centimetru patrat din spatiul si asa mic al baii.

Daca stii ca nu vei duce dorul cazii, renunta la ea in favoarea unei cabine de dus. In acest fel vei castiga spatiu si pentru montarea unei masini de spalat. Mai practice decat cabinele de dus cu cadita, pe care le gasesti in magazinele de bricolaj, mi se par dusurile turcesti, adica cele fara cadita, separate de restul incaperii prin intermediul unei perdele de dus sau a unui paravan de sticla. Ca sa fiu sincera pana la capat, acestea mi se par si mult mai frumoase decat cele cu cadite albe din acril. In plus, se intretin mult mai usor.

Daca n-o putem face sa fie mai mare, macar sa o facem sa para mai spatioasa, nu-i asa? Putem face asta prin folosirea unor finisaje in culori deschise, prin alegerea unui mobilier discret care sa nu ocupe prea mult spatiu, prin amplasarea ergonomica a tuturor elementelor prezente in decorul baii, prin iluminarea adecvata, dar si prin folosirea oglinzilor.

Stiut lucru, o faianta de culoare alba va lumina incaperea, facand-o sa para mai mare. Dar aceasta varianta nu este foarte agreata, ducandu-i pe multi cu gandul la interiorul unui spital. Dar combinand faianta alba cu o gresie portocalie sau vernil si cu un brau decorativ sau cu un rand de faianta in ton cu gresia, va capata o cu totul alta infatisare.

Un alt truc pe care il poti folosi pentru a mari vizual baia este aplicarea unei oglinzi mari pe unul dintre peretii incaperii, cu conditia ca acesta sa nu fie ocupat de cada sau de cabina de dus. Vei vedea ca in acest fel vei lasa senzatia ca suprafata baii s-a dublat brusc. Simplu si de efect!
casadex.ro

Comentarii

comentarii