EXCLUSIV INFOCS Dezastru la Teregova: două case arse și o a treia salvată în ultimul moment

FocIncendiu devastator la Teregova: pe strada principală, o casă mare cu mai multe anexe a ars în întregime, o a doua a rămas fără acoperiș și o a treia a fost salvată la timp de intervenția localnicilor până la sosirea pompierilor militari de la Caransebeș.
Focul a fost sesizat de vecinii care au dat alarma. Din cauza vântului puternic, focul care cuprinsese acoperișul clădirii principale- a casei mari- și încăperile din față, s-a extins cu repeziciune la celelalte construcții ale gospodăriei ce formează un careu. Dus de vânt, focul a trecut și la acoperișul vecinului pe care l-a aprins în totalitate. De aici, vântul a dus focul la o a treia casă, dar între timp, sătenii au sărit cu gălețile. La fața locului au sosit formațiunile de pompieri civili ale Primăriei Teregova ce au în dotare o autospecială. ÎN permanență, alături de pompierii civili a fost primarul comunei, Marius Damian. Cu ajutorul acesteia, pompierii civili au reușit să stingă focul de la a treia gospodărie și să oprească extinderea celui de la a doua casă. La fața locului au sosit patru echipaje de pompieri militari din cadrul ISU Semenic- Detașamentul Caransebeș. Zeci de locuitori din Teregova, dar și din Rusca, au venit în ajutorul cu găleți și ce au avut la îndemână pentru a ajuta pompierii.
Pagubele sunt imense, o gospodărie și munca de o viață a mai multor generații s-a făcut scrum. A doua casă este și ea grav afectată și de nelocuit. la această oră- 04:40, pompierii militari sting focarele ascunse de la cele două case.
O posibilă cauză ar putea fi o scânteie provocată de un scurtcircuit electric din cauza vântului puternic, dar nu sunt excluse și alte piste cum ar fi scânteile de la un coș necurățat sau foc deschis.
Vom reveni cu amănunte și poziția oficială a pompierilor militari. Multumim pentru imaginile de amator.

Comentarii

comentarii