EXCLUSIV Foto/Video – Leșinat în autobuz din cauza căldurii și a lipsei aerului condiționat

Circulația cu autobuzele reșițene în aceste zile – este o adevărată piatră de încercare pentru ori și ce călător. Fiindcă de cele mai multe ori șoferii nu pornesc voit instalațiile de climă pentru a mai fura câțiva litri de motorină- spun călătorii, autobuzele se transformă în saune pe roți.

 

Odata cu luna iulie- luna lui cuptor cum i se mai spune, vara si-a luat in serios atributiile si a ridicat mercurul din termometre la valori caniculare.

De câteva zile, la Resita, temperaturile ajung frecvent la 38 de grade si determina lumea sa nu mai iasa din casa sau sa se fereasca de a ieșii la orele de ,,varf” – asta  pentru a nu suferii din cauza caniculei. La Reșița, termometrele au urcat astăzi până la 38 de grade.

Acest lucru a dus nu de puține ori la incidente dintre cele mai nedorite. Oamenii au leșinat în autobuze sau coborâți din autobuz,  au avut nevoie de ajutorul medicului.

,,Un asemenea caz s-a petrecut și astăzi când unui bărbat de aproximativ 60 de ani, i s-a făcut rău și a leșinat în autobuz din cauza căldurii. Temperatura ridicată plus cele câteva păhărele de alcool pe care se pare că acesta le-a consumat, au avut ca rezultat o stare lipotimică și numai intervenția la timp a ambulantei l-a mai salvat” spune dr Jaro Marșalik medic primar chirurg și director medical al Spitalului Judetean de Urgenta din Reșița.

,,Trebuie sa evitam cat mai mult excesul de alcool, cafea si tutun in aceste zile cu temperaturi foarte ridicate deoarece duc la o predispozitie ridicata la accidente vasculare. De asemenea, recomandarea lor este sa bem cat mai multe lichide, 2-3 litri de apa sau ceai pe zi, sa consumam fructe si sa folosim cat mai multe metode protectoare impotriva soarelui – de la ochelari de soare la palarie sau chiar umbrela, la imbracamintea care trebuie sa fie una din fibre naturale si nu sintetice, de culori deschise, pentru a nu absoarbii caldura.

In cazul in care folositi transportul in comun, recomandarea este sa aveti mereu la voi o sticla de apa pentru a evita eventualele pericole de dezhidratare” spune și dr Marius Cotârlă, director medical la Ambulanta Resita.

Comentarii

comentarii

5 thoughts on “EXCLUSIV Foto/Video – Leșinat în autobuz din cauza căldurii și a lipsei aerului condiționat

  1. Stepanescu, multumim pentru caniculobuze, cardiobuze si alte abuze pe care le faci din prea mult drag pentru resiteni.

  2. Se mai da drumu din cand in cand la clima DAR ATENTIE doar la soferi in fata nu si in spate sau la mijloc la pasageri!!! eu prefer sa stau in fata in picioare decat sa merg pe canicula…

  3. „Soluţia e simplă şi la îndemâna oricui; nu circulaţi cu autobuzele când aveţi nevoie şi e caniculă!!
    Încercaţi să le daţi dracului de probleme, sau să le programaţi pentru mai la toamnă, eventual la iarnă.
    Sigur vom avea o reacţie gen bla, bla,bla, trăiască şi înflorească, sau apă-n gură, vor curge râuri de promisiuni.
    Mai am o idee tot trăsnită, că la astea mă pricep; să propunem Roa Tir ca pe perioada verii să doteze fiecare autobuz cu un cort de prim ajutor, asistentă, apă rece, tensiometre şi eventual pentru leşinaţi să se facă şi un test de glicemie din partea „naşulu”:):):

  4. era ceva normal sa se intample asa ceva la ce este in autobuze cnumai cine cirula cu ele stie

Comments are closed.