ActualitateSănatateToate Stirile

EXCLUSIV Salvamontul cărășan în acțiune – turistă nemțoaică cu piciorul rupt coborâtă de pe munte

salvamont actiuneUn echipaj Salvamont din sectorul Caransebeș, a fost duminică în alarmă de gradul zero. Un telefon primit de la un ghid turistic din Borlova, cerea ajutorul salvamontiștilor pentru a transporta doi turiști veniți cu motocicletele enduro din Germania.
Cei doi turiști germani – o femeie și un bărbat de aproximativ 40 de ani, erau cazați la o pensiune cu tematică enduro din Borlova. Ei au decis să plece pe un traseu mai dificil într-o mică drumeție enduro cu motocicletele. Ajunși între comunele Zăvoi și Turnu Ruieni, pe dealurile de sub Muntele Mic în locul numit ,,Vârful bătrân”, s-a produs accidentul.
Salvamontiștii caransebeșeni au dat alarma și un echipaj format din 6 oameni ai mutelui, au plecat să recupereze răniții. Din nefericire, turista germană se pare că avea piciorul rupt. Ea a fost imobilizată iar santiarii Salvamont i-au asigurat primul ajutor. Din fericire, bărbatul care o însoțea, a avut nevoie doar de îngrijiri medicale minore – el nefiind accidentat grav.
Conform declarațiilor coordonatorului echipajului Salvamont, Horia Cocie, turiștii accidentați au cerut colegilor lor de la Borlova să fie duși direct la Casa Austria din nTimișoara pentru a primi îngrijirile medicale ce se impun. Răniții au fost transportați la Timișoara de către colegii lor.

Comentarii

comentarii