ActualitateCultural

EXCLUSIV Serbările și Zilele Cetăţii cu Alessia și Horia Brenciu, la final, la Caransebeş VIDEO

IMG_9216Focurile de artificii au închis cele patru zile de serbări la Caransebeş. Câteva mii de caransebeşeni s-au adunat aseară la scena din Parcul Teiuș pentru a urmări un concert electrizant și un extraordinar foc de artificii, care au închis cele patru zile de ,,Serbări și Sărbători ale Cetăţii” la Caransebeş.
După patru zile de petrecere şi veselie, încet, încet, peste Caransebeş începe să se lase liniştea.  Domniţele şi prinţesele, cavaleri şi vrăjitoarele, dar şi artişti cu haine din veacuri de mult apuse, şi-au luat rămas bun şi şi-au dat întâlnire pentru anul viitor în cetatea de pe Timiş şi Sebeş. Timp de patru zile, la Caransebeş, în inima Banatului Montan, a fost mare sărbătoare fiindcă pe toți i-a unit spiritul milenar al cetății Tibiscus. Au fost zile cu expoziții, concerte, evocări și scenete istorice educative, muzică medievală, spectacol cu foc, dar și miting aviatic și focuri de artificii. Să nu uităm de sutele de comercianți din oraș, județ și din țară care au venit și au prezentat produsele lor la Caransebeș.
După alaiurile de cavaleri şi domniţe, lupte cu sabia şi buzduganul sau costumele populare, aseară oraşul a fost al concertelor de muzică dance și pop.
Alessia și membrii formaţiei Horia Brenciu, au încântat cu instrumentele şi vocile lor asistenţa din Parcul Teiuș. Alessia a fost foarte bucuroasă că mai toată lumea îi cânta piesele la unison cu ea și mai ales că ultima sa piesă lansată acum două zile: ,,Hackeri de sentimente”  era cunoscută de tinerii din public. După spectacol, ca un adevărat artist, Alessia a stat mai bine de jumătate de oră cu admiratorii cărora le-a dat autografe și a făcut fotografii cu ei.
Horia Brenciu, deși sta cam prost la capitolul ,,voce” – a făcut un show de zile mari. Împreună cu membrii trupei sale, a cântat, s-a zbânțuit, a dansat și țopăit umplând scena. Ca un adevărat om de spectacol și care știe să creeze și să întrețină atmosfera unui asemenea eveniment cu mii de spectatori, Horia Brenciu a ținut mai bine de o oră publicul în priză. Din păcate, nu înțelegem gestul său de a refuza un mic interviu presei.
Caransebeşenii s-au arătat încântaţi de tot ce s-a petrecut acolo şi au avut numai cuvinte de laudă- mai ales că au fost parte activă la concert. Miile de oameni au cântat aproape la unison toate piesele de referinţă ale formaţiilor care au electrizat parcul şi sufletele spectatorilor.
Ca de obicei în ultimii ani, la închiderea Serbărilor și Zilelor Cetăţii Caransebeş, cerul a fost brăzdat de sute de flori de foc care i-au lăsat pe toţi cu gura căscată de uimire. Focul de artificii a fost unul de zile mari iar spectacolul pirotehnic a durat aproape o jumătate de oră.
Deși necăjit la început din cauza vremii deosebit de capricioase și urâte, la final, edilul Marcel Vela s-a arătat deosebit de încântat de miile de spectatori veniți în Parcul Teiuș și mai ales, de faptul că vremea a ținut cu organizatorii.

Comentarii

comentarii