EXCLUSIV VIDEO 12 copii și un tânăr și-au văzut aseară moartea cu ochii în Caraș Severin

Accident copii (1)12 copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani dintr-un sat de lângă Caransebeș și-au văzut moartea cu ochii aseară. Copii au participat la un cerc religios de studiu biblic al unui cult neoprotestant în satul Păltiniș.
La terminarea cursului, 12 copii au urcat într-un microbuz alături de șoferul de numai 18 ani cu carnet luat în luna februarie și au pornit spre saltul Valeadeni. Asta în condițiile în care șoferul este cu câțiva ani mai mare ca și copiii din mașină, microbuzul nu era autorizat pentru transport regulat de persoane- mai ales copii, nu aveau nici un însoțitor cu ei și colac peste pupăză- în microbuz urcaseră 12 copii și cu șoferul 13 – cu toate că vehiculul avea doar 8 locuri.
Mașina a intrat pe DN58 și la nici 5 km de locul din care a plecat, din cauza vitezei, șoferul lipsit de experiență, pierde controlul volanului, mașina întră în derapaj, se răstoarnă pe o parte și alunecă vreo 10 metri pe carosabil blocând circulația pe ambele sensuri pe drumul național.

Cu toate că cei mici au ajuns claie peste grămadă, din fericire, nimeni nu a suferit răni care să le pună viața în pericol. Martorii din trafic au cerut ajutor la 112 iar de la Reșița au pornit spre locul accidentului aflat la aproape 40 de km depărtare, au pornit trei ambulanțe. În același timp, de la Caransebeș au pornit alte două mașini ale ambulanței, dar până să ajungă acestea la locul accidentului, ceilalți călători din alte mașini au luat copiii care se țineau pe picioare și au plecat cu ei spre spitalul din Caransebeș sau Reșița. Șoferul și doi frați au fost răniți mai grav au rămas pe loc până la sosirea ambulanțelor care i-au dus imediat la UPU Reșița.
Din fericire, cu toate că cei mici intraseră în stare de șoc, nici o persoană din microbuz nu are răni care să le pună viața în pericol.
După efectuarea măsurătorilor de către polițiști, ceilalți șoferi au repus microbuzul pe roți iar circulația a fost reluată.
Am putea spune că lucrurile s-au terminat oarecum bine- având în vedere ce tragedie putea ieși de aici, dar totuși se ridică mai multe semne de întrebare: în primul rând, cum poate un părinte să își lase copilul minor să plece cu un microbuz condus de un șofer fără experiență și cu doar câțiva ani mai mare ca și fii lor. Apoi, de ce nu a fost nici un însoțitor adult cu cei mici, de ce au fost 12 copii în mașină în loc de 8 și cum se face transport cu un vehicul neautorizat pentru transport de persoane, mai ales copii.
Probabil că autoritățile se vor autosesiza și vor lua măsuri ca pe viitor astfel de lucruri să nu se mai repete.

Comentarii

comentarii

4 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO 12 copii și un tânăr și-au văzut aseară moartea cu ochii în Caraș Severin

 • 29 iunie 2013 la 19:29
  Permalink

  multi au oprit ca nu puteau trece nu sa participe stateau in masini si se uitau toti sunt mari eroi si salvarea a venit dupa mai bine de jumate de ora ,asta e romania frate cei din muntenegru ne au dat o lectie

 • 28 iunie 2013 la 22:26
  Permalink

  Care autoritati? Regula numarul unu: No rule!

 • 28 iunie 2013 la 18:59
  Permalink

  Vreu sa vad in afara ca politia rutiera sta in MCV sa opreasca in trafic si sa verifice legalitatea. Exista o gramada de turisme care tracteaza remorci auto si politia rutiera nu le spune nimic. SARCINA DE TRACTARE,CATEGORIA DIN PERMIS -E( se pot remorca cu B doar 750kg) aude cineva aceste INFRACTIUNIIII>>>>>>>

 • 28 iunie 2013 la 18:57
  Permalink

  Vreu sa vad in afara ca politia rutiera sta in MCV sa opreasca in trafic si sa verifice legalitatea. Exista o gramada de turisme si microbuze de persoane(microbuzele de persoane conform legislatiei tracteaza remorci pentru bagaje) care tracteaza remorci auto si politia rutiera nu le spune nimic. SARCINA DE TRACTARE,CATEGORIA DIN PERMIS -E( se pot remorca cu B doar 750kg) aude cineva aceste INFRACTIUNIIII>>>>>>>In afara de amenzi de viteza vrem si altceva.

Comentariile sunt închise.