EXCLUSIV VIDEO ACCIDENT ÎN GOVÂNDARI Poate ar fi mai bine să renunțe la bicicletă – accident cu biss sau la indigo

Accident (2)Deși oamenii legii fac diverse campanii de prevenire a accidentelor, acestea continuă. Astăzi, în municipiul Reșița a avut loc un nou accident care s-a soldat cu rănirea unui biciclist care circula neregulamentar.
Un tânăr a lovit azi un biciclist care a apărut din senin pe partea carosabilă, în apropierea unei treceri de pietoni. Bărbatul intenționa să traverseze strada mergând pe bicicletă și fără să se asigure corespunzător. Din cauza carosabilului umed, conducătorul auto nu a reușit să frâneze și l-a lovit pe bărbat. Din spusele martorilor, acesta vorbea la telefon și nu s-a asigurat în momentul în care s-a angajat în traversarea părții carosabile.

În urma evenimentului rutier în care a fost implicat, biciclistul a fost rănit fiind transportat la Spitalul Județean Reșița pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Incidentul de astăzi nu este unic, bărbatul fiind implicat recent într-un alt accident de acest gen.
Problema bicicliștilor în trafic necesită o foarte mare atenție deoarece aceștia produc numeroase accidente cauzate de necunoaşterea normelor rutiere. De cele mai multe ori, cei care se deplasează pe bicicletă merg pe intuiţia de moment, se uită în stânga şi în dreapta cel mult, fără a mai semnaliza cu braţul când schimbă direcţia de mers sau a se asigura în mod continuu și temeinic atunci când traversează. Pe lângă necunoaşterea regulilor de circulaţie , intervin și problemele tehnice, bicicletele nefiind echipate corespunzător de cele mai multe ori. Majoritatea bicicliștilor circulă fără elemente reflectorizante și nu pot fi observați pe timp de noapte.
De asemenea, deși Primăria a amenajat piste de biciclete, există persoane care nu le folosesc, preferând să circule pe carosabil și îngreunând astfel traficul rutier.

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO ACCIDENT ÎN GOVÂNDARI Poate ar fi mai bine să renunțe la bicicletă – accident cu biss sau la indigo

 • 25 iunie 2014 la 1:17
  Legătură permanentă

  Încă ceva: în bucureşti pistele de biciclete trase similar cu cele reşiţene au fost declarate nesigure şi desfiinţate de poliţia rutieră.

 • 24 iunie 2014 la 21:15
  Legătură permanentă

  Andy, ia mergi matale pe bulevardul Muncii de la gară în jos. Sunt 2 piste de biciclete pe trotuar, iar lăţimea disponibilă pietonilor este în jur de un metru, pe alocuri doar jumătate de metru. Deci pe un bulevard, cea mai largă formaţiune de drum dintr-un oraş, pietonii pot circula doar în şir de câte unul şi doar fără bagaje în mâini, că aşa ia fătat primarului mintea să facă piste de biciclete. El zice că a făcut piste, când de fapt tot ce a făcut a fost să traseze 2 linii de vopsea pe trotuare. Vopsea care pe alocuri deja s-a şters, dar care a costat milioane de euro.

 • 24 iunie 2014 la 14:48
  Legătură permanentă

  Nu caut scuze pentru nimei, omul a gresit…dar: nu mai dati tot inainte cu pistele pt biciclisti, pentru ca nu se poate circula pe acolo din cauza pietonilor, care , atunci cand ii claxonezi sau te scuzi (ca sa treci pe banda destinata tie ca biciclist) mai ca nu te injura. Trotuarul in Resita e inca al pietonilor…in totalitate!

Comentariile sunt închise.