EXCLUSIV VIDEO Blocurile fantomă din Mociur , fără curent- Protest spontan astă noapte

Protest Mociur (17)Peste 300 de locuitori din două blocuri tip cămin cu locuințe sociale din cartierul Mociur al Reşiţei, au pornit aseară un protest spontan.

În două blocuri cu câte două scări, locuiesc peste 400 de persoane iar majoritatea nu au acte de identitate fiindcă nu au domiciliu şi contracte pe locuinţe. Această situaţie trenează cam de prin 1995 când la Reşiţa au început să se închidă şantierele şi uzinele.
Oamenii care aproape fiecare în parte reprezintă o problemă socială, trăiesc majoritatea din recuperarea materialelor refolosibile şi a fierului vechi. Într-o garsonieră de doar 20 de metri pătraţi, ajuns să trăiască şi 10 persoane.
Ei s-au aciuat în cele două foste cămine de nefamilişti – blocuri care şi ele au avut o poveste foarte lungă încât la un moment dat, nu se mai ştia ale cui sunt. Fiindcă nimeni nu le-a cerut vreo un act sau bani pe chirie, oamenii s-au adunat care de pe unde şi au trăit aşa în promiscuitate mai bine de 15 ani.
Fiindcă acolo este vorba de sute de cazuri sociale şi nimeni nu are acte pe locuinţe, locuitorii blocurilor au primit apă mai multe pe gratis- pentru ei, dar care în schimb era plătită de Primărie. Cu curentul- fiecare s-a descurcat cum a putut. Cert este că seara, toate geamurile erau luminate şi peste tot puteai vedea pe pereţi prinse antene parabolice. Asta ani de zile şi în condiţia în care cele două blocuri nu sunt racordate la energie electrică.
Între timp, Primăria Reşiţa a reuşit să cumpere cele două blocuri şi în curând va începe o evaluare a celor care locuiesc acolo şi se pare că o mare parte dintre ei, vor fi obligaţi să plece în locurile de unde au venit.
Şi cum situaţia nu putea să meargă aşa la nesfârşit, primii care au pus piciorul în prag au fost cei de la societatea de electricitate. Meseriaşii au venit ieri după masă şi au tăiat şi strâns toate cablurile electrice şi sursele de alimentare.
Când au văzut că situaţia este foarte gravă şi nu mai au de unde fura curent, locuitorii blocurilor sociale din Mociur, au ieşit în stradă şi au căutat un vinovat: acesta a fost găsit repede: primăria Reşiţa, adică tocmai cei care le-au oferit ajutor până acum.
Oamenii ar vrea să li se facă cât mai repede contracte pe locuinţe şi în felul acesta să poată încheia la rândul lor înţelegeri cu societatea de energie electrică. Numai că lucrurile nu sunt chiar aşa de simple: fiind vorba de bani publici, lucrurile se complică. Mai ales în ceea ce priveşte locuinţele sociale. Mai exact, cine are dreptul la ele şi în ce condiţii.
O delegaţie a protestatarilor o să încerce să ia legătura cu primarul oraşului pentru aşi rezolva problemele. Altfel, ei ameninţă că vor protesta în faţa imobilelor şi nu vor mai intra în case.

Comentarii

comentarii

One thought on “EXCLUSIV VIDEO Blocurile fantomă din Mociur , fără curent- Protest spontan astă noapte

  1. Eu daca nu platesc curentul mi-l taie, rromii beneficiaza el gratis.N-avem noi romanii cu chef de munca locuri de munca, astia care traiesc di furat poti sa-i angajezi si pe mosia lui dracu ca acelasi rezultat.

Comments are closed.