EXCLUSIV VIDEO ,,Bucurii” în prag de sărbători pascale la Reșița: 250 de UCMR-ști sunt de azi șomeri

UCMR-ul (1)De astăzi, 15 aprilie, intră în aplicare preavizele de șomaj pentru 250 de angajați de la UCM Reșița. Hârtiile au fost înmânate oamenilor încă din 25 martie.

Deci, de azi, 250 de angajați ai UCM Reşiţa nu mai au un loc de muncă. De azi, 250 de familii din Reșița nu mai au un venit și un ban pentru a traiul de fiecare zi. Pentru aceștia, ziua de vineri 12 aprilie, a însemnat ultimul schimb de lucru într/o uzină în care prin tradiție, au lucrat străbunicii, bunicii și părinții celor trimiși azi în șomaj.
Conform unor surse sindicale din Blocul Naţional Sindical, se pare că disponibilizările nu se va opri doar la cei 250 de oameni. Se așteaptă niște comenzi, se așteaptă nișe bani, dar dacă în două săptămâni nu se rezolvă nimic, va urma o nouă serie de concedieri.

Cel mai grav este faptul că societatea fiind în reorganizare judiciară și insolvență, cei 250 de foști UCMR/iști, nu vor beneficia de plățile compensatorii prevăzute în Constractul Colectiv de Muncă. Și mai grav este cei 250 de șomeri, nu au nici o altă posibilitate de angajare la Reșița fiindcă …nu sunt locuri de muncă. Probabil că vor face naveta la Caransebeș la fabrica de cabluri.
Despre ce a fost această uzină pentru oraș și pentru România și chiar pentru lumea întreagă, vorbește unul dintre cei mai buni cunoscători ai Uzinei ce trage să moară.

Comentarii

comentarii

4 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO ,,Bucurii” în prag de sărbători pascale la Reșița: 250 de UCMR-ști sunt de azi șomeri

 • 17 aprilie 2013 la 10:41
  Permalink

  Foarte interesant de remarcat în acest video cum în 10 minute se aplica metoda VAICARELII, dupa motoul: – MAMA CE GROZAVI AM FOST dar nici un cuvînt despre viitor, nici un cuvînt despre ce masuri se iau sau se pot lua pt. a crea sau salva restul de locuri de munca.

  Hey !

  TRECUTUL nu poate tine nici de foame, nici de sete si nici locuri de munca nu creeaza asa ca mai lasati-l dracului de trecut ca asta apartine de istorie, încercati sa traiti în prezent si viitor. Puneti politicienii la treaba asa cum trebuie fara batutul de apa-n piua la capitolul trecut.

  Am mai spus-o într-un alt comentariu si repet:
  – La intrare în Resita e o tabla pe care scrie ORAS MARTIR. Daca nu se iau masuri, poate va trebui sa înlocuiti acea tabla cu una pe care scrie ORAS FANTOMA!

 • 15 aprilie 2013 la 18:05
  Permalink

  Nu aşa vrea Uniunea Europeană, ci aşa vor dobitocii din Guvernul României, pe care i-ai ales tu, şi alţii ca tine. Nu Uniunea Europeană trebuie să-ţi asigure locuri de muncă sau un trai decent, ci Guvernul Român trebuie să facă acest lucru. Doar că, unii mai „răsăriţi”, visează fluturi cu cap de mort, spunând că .. ăia (din U.E.) sunt de vină pentru neputinţa unui guvern mort la naştere, pentru că Guvernul României, s-a născut mort din cauza unei naşteri premature. Poate ai uitat că ai dorit să fi condus de un ţigan-bolşevic, pe numele lui, Iliescu … iar acum, l-ai votat pe elevul acestuia, pe nume, Ponta.

 • 15 aprilie 2013 la 18:05
  Permalink

  Pai toate fabricile se inchid asa vrea UNIUNEA EUROPEANA

Comentariile sunt închise.