EXCLUSIV VIDEO Cea mai longevivă persoană din Banatul Montan- La mulți ani, tanti Margit din Caransebeș

106 ani (1)Cea mai longevivă persoană din județul Caraș Severin și din întreg Banatul Montan de altfel, este o femeie din Municipiul Caransebeş care astăzi împlinește vârsta de …106 ani.
Margit Szemenyei- tanti Margit așa cum îi spun toți cei ce o cunosc, s-a născut în anul Răscoalei țărănești de la 1907, a trecut prin ambele războaie mondiale, a prins Marea Unire și mai multe regimuri politice în România, iar acum, la 106 ani, este un exemplu de forță, vitalitate, optimism și credință pentru toți cei care stau de vorbă cu ea.
În semn de prețuire pentru vârsta înaintată, tanti Margit a fost vizitată de către primarul orașului, Marcel Vela. Edilul i-a dăruit sărbătoritei un buchet de flori iar din partea Consiliului Local, Margit Szemenyei a primit 500 de lei cu care nepoții să-i cumpere ce își dorește dânsa.
De origine catolică, tanti Margit s-a născut într-o familie de maghiari la Ineu, iar cele şase clase pe care le-a parcurs le-a absolvit tot la Ineu. Familia s-a stabilit la Caransebeş în anul 1933 când tatăl său a fost transferat ca maistru la Intreprinderea de prelucrare a lemnului Mundus. Tanti Margit a muncit timp de 30 de ani în ,,secţia lustruiri” a fabricii ce căpătase numele de Caromet și care acum este o ruină.
La 106 ani, bătrâna este perfect lucidă, ascultă radio toată ziua, iubește animalele, îi place foarte mult să povestească și să vorbească și are un tonus foarte ridicat. Cel mai mult s-a atașat de o pisică neagră pe care o răsfață. Cu toate că are o vârstă așa de înaintată, bătrâna este aproape sănătoasă. Din păcate, din cauza vârstei, este aproape nevăzătoare și are unele  probleme minore cu tensiunea, dar are totuși 106 ani.
Bătrâna și-a pierdut fiul la o vârstă înaintată iar acum trăieşte împreună cu familia nepotului său în cartierul Caransebeşul Nou. Aceștia îi fac toate voile și îi doresc să trăiască și să împlinească măcar o vârstă egală cu numărul casei: 181.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments