EXCLUSIV VIDEO Crăciun cu flăcări și fum pentru unii dintre semenii noștrii- 3 incendii și un bărbat ars

Fotografie0434Ajunul Crăciunului a fost marcat de o explozie urmată de un scurt incendiu produs în cartierul Secu din Reșița de la explozia unei butelii. Apoi, în prima zi de Crăciun, în Caraș Severin au fost înregistrate trei incendii.
Doi bătrâni se aflau în camera în care a avut loc explozia. Cauza exploziei o constituie gazele scăpate dintr-o butelie pe care bărbatul de 84 de ani a vrut să o înlocuiască la aragaz. În urma exploziei și a micului incendiu, bătrânul a ajuns la spital cu arsuri de gradul III. Din cauza exploziei, soția bătrânului a intrat în stare de șoc având nevoie de îngrijire medicală. Din păcate, camera în care s-a produs explozia a fost grav avariată iar pagubele materiale sunt însemnate.
Din nefericire, în prima zi de Crăciun, pompierii militari au avut de intervenit la nu mai puțin decât trei incendii. Două sunt de importanță minoră: un coș de fum la Oravița și o bucătărie improvizată la Caransebeș. Din nefericire, cel de al treilea, cel din cartierul reșițean Doman, s-a soldat cu rănirea gravă a proprietarului și avarierea unei părți din locuință.
Un bărbat de 63 de ani, Iacob T, se pare că a vrut să pună o oală cu sarmale la încălzit. Cert este că omul a lăsat oala nesupravegheată fiindcă la un moment dat, și-a găsit bucătăria în flăcări. ,,Din nefericire, omul a suferit arsuri grave de gradul III si IV pe o suprafață mare din corp. Noi l-am preluat, i-am acordat primul ajutor după care l-am transportat la Spitalul Județean Reșița. Acolo, echipa de medici și cadre medicale, i-au toaletat rănile și l-au pregătit pentru transportul cu mașina ambulanței. Inițial s-a solicitat un elicopter pentru transportul de urgență la Spitalul de arși din București, dar din cauza condițiilor meteo, decolarea a fost imposibilă. În aceste condiții, eu și echipa mea am preluat rănitul și l-am transportat cu ambulanța la București” spune doctorul Ștefan Lisi de la SJA Reșița. Din păcate, având în vedere suprafața mare de corp arsă și arsurile de mai multe grade, șansele de supraviețuire ale bărbatului rănit sunt minime.
Conform declarațiilor martorilor, bărbatul a fost ars în momentul în care a încercat să stingă singur focul și să salveze unele bunuri din casă.
Pompierii militari au intervenit și au stins focul cu două echipaje și mașinile autospeciale. Conform primelor rezultate ale anchetei, incendiul a pornit probabil de la o oală cu sarmale lăsată pe foc la încălzit. Flăcările au cuprins mobilierul și au distrus întreaga bucătărie de unde au trecut la acoperişul casei.

imagini amator explozie Secu

Comentarii

comentarii