EXCLUSIV VIDEO Distracție înainte de Crăciun, pe Semenic

P1030562Fiindcă sutem totuși în decembrie și mai sunt vreo două zile până la marea sărbătoare, peste 300 de turişti au ales să îşi petreacă duminica de dinaintea Crăciunului într-un loc cu zăpadă și pentru asta au ales Muntele Semenic. Alții, au preferat Muntele Mic.
Drumurile spre cele două staţiuni sunt deschise, și se circulă în condiţii de iarnă, în special spre Muntele Semenic.
Duminică la prânz, stratul de zăpadă măsura 32 de cm pe muntele Semenic, toate pârtiile sunt deschise iar cerul se anunță senin și în continuare. Pe munte, în pofida stratului de zăpadă, temperatura a ajuns duminică și la 12 grade.
Un abonament de schi pentru o zi, costă pe Semenic 60 de lei iar o noapte de cazare, ajunge la 120 de lei de persoană. Pentru revelion, toate locurile de cazare de pe munte, undeva la 250 în cabane și un hotel, au fost închiriate. Oamenii spun că prețurile sunt acceptabile, dar majoritatea sunt turiști de o zi. Ei locuiesc la Gărâna sau la Reșița, urcă cu mașinile cei 45 de km cât îi desparte de oraș, iar seara, oamenii coboară spre casele lor .
Turiștii spun că se bucură de vremea frumoasă, dar soarele topește zăpada și pe la capătul pârtiei, au început să apară bolovanii.

Comentarii

comentarii