Actualitate

EXCLUSIV VIDEO Explozie urmată de incendiu la Staţia de 110 kv – Pană de curent în toată zona Resitei

Sâmbăta dupămasa, când toată lumea era în toi cu pregătirile legate de curăţirea şi aranjarea caselor, mai degrabă gospodinele, peste Reşita s-a abătut necazul. În jurul orei 13:30, dinspre Câlnic s-a auzit o explozie puternică. Apoi, au fost două căderi succesive de energie electrică – ultima de tot, după care, s-a lăsat liniștea. Doar printre blocuri au început să se audă vecinii întrebându-se unii pe alții ,,dacă și la ei s-a luat curentul!?”.

Între timp, echipa infocs.ro să pus în mișcare. Mai mulți prieteni ne-au sunat și ne-au spus că la Staţia trafo de 110kv de la Kaufland, a avut loc o explozie urmată de un incendiu la un transformator. Noi am aflat că a avut loc o problemă tehnică la unul dintre transformatoare, că nimeni nu a fost rănit și că problema se va remedia foarte repede si ca peste 30.000 de abonati au ramas fara curent electric in sambata floriilor.

La Stație au sosit pompierii militari, poliţiştii, echipa de urgente şi de intervenţie de la Enel şi alţi angajați. Cert este că după vreo 3- 4 manevre de pornire și oprire a curentului, alimentarea cu energie electrică a fost reluată. Martorii spun că explozia a fost așa de puternică încât s-a auzit tocmai din zona Triaj. Un alt tânăr ce se afla la spălătoria auto de la vreo 300 de m de stație, spune că a simțit pe față efectul termic din unda de șoc în momentul exploziei.
Așa cum spuneam, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Comentarii

comentarii