VIDEO FOTO În Banat se fură până şi recolta de pe câmp

În dimineaţa zilei de 23 octombrie a.c., poliţiştii au surprins doi bărbaţi care încercau să sustragă porumb de pe terenul unui cetăţean. H.ANDREI şi M.CLAUDIU, ambii în vârstă de 33 ani, au încercat să sustragă 100 kg de porumb de pe un teren situat pe raza localităţii Măureni.
În prezent se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Cazul nu este singulat și din păcate, an de an, după ce au muncit tot anul, oamenii se trezesc cu recolta furată. Producătorii agricoli din Valea Carasului, dar mai bine spus, aproape din tot judeţul Caraş Severin, spun ca în aceasta perioada, hoţii fură din câmp mari cantităţi de porumb şi tot ce mai găsesc acolo: fasole, legume şi dovleci. Ba mai mult, s-a ajuns până acolo încât se fură şi trifoiul sau fânul cu tot cu căpiţe sau clăi.
Locuitorii din comuna Goruia au făcut mai multe sesizări la poliţie, dar ce poate face un poliţist la sute de hectare de teren. Acum, ei au de gând că ceară autoritatilor locale sa dispuna masuri care sa instituie o oarecare ordine in acest domeniu.
Agricultorii sunt revoltaţi de faptul că într-un an şi aşa secetos şi cu probleme, după atâta muncă şi bani cheltuiţi, nu se pot bucura acum de puţina recoltă pe care a dat-o pământul în această toamnă.
Sătenii sunt îngrijoraţi de escaladarea furturilor din culturile agricole. Foarte multe atelaje, dar si mijloace auto de transport, trec noaptea pe drumurile dintre tarlale, fara nici o justificare. Grupuri de persoane fura din recolta si incarca mijloacele de transport. Agricultorii nu-si permit sa plateasca paza zi si noapte in fiecare parcela.
Ei bănuiesc că recoltele le sunt furate de rromii din satele învecinate şi au şi o explicaţie pentru bănuiala lor: fără a poseda o palmă de pământ, aceştia cresc animale. Şi nu este vorba de un caz izolat. ŞI culmea este că aceştia nici măcar nu cumpără porumb de la alţi săteni care mai au de vânzare.
Acum în prag de iarnă, după un an de muncă şi bani cheltuiţi, oamenii sunt nevoiţi să cumpere porumb pentru la iarnă.

 

 

Comentarii

comentarii