EXCLUSIV VIDEO FOTO Jale, durere și lacrimi, la Caransebeș- Alexandra a fost condusă pe ultimul drum

Caransebes inmormantare (7)Peste 2000 de caransebeșeni de toate vârstele au vrut să își ia rămas bun de la Alexandra și să o conducă marți pe ultimul ei drum din această lume. Oamenii, dintre care mai bine de 70% au fost tineri și elevi de la școlile și liceele din oraș, au umplut strada de la catedrala veche Sfântul Gheorghe și până la biserica Sfâtul Ion, locul din care a plecat cortegiul funerar.
Locuitorii orașului au dat dovadă de multă compasiune, apreciere şi solidaritate vroind să fie alături de familia fetei de doar 15 ani.
Vă reamintim că Alexandra a murit sâmbătă într-un accident groaznic la intrarea în comuna Obreja. Ea era membră a Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului și împreună cu alți colegi, toți tineri de până în 25 de ani, au participat la Oțelu Roșu la recepția noului sediu al Centrului ce va funcționa și în acest oraș precum și la o acțiune de distribuire de ajutoare alimentare și de altă natură familiilor nevoiașe din zona Oțelu Roșu. În 8 martie, tânăra voluntară alături de colegii ei, se afla la o acţiune caritabilă de întrajutorarea a săracilor din Oţelu Roşu. Ea a împărţit alimente şi a dăruit flori femeilor de ziua lor.
)
Seara, în jurul orei 18, Alexandra împreună cu ceilalți colegi, s-au întors în patru mașini spre Caransebeș. În prima mașină condusă de un tânăr de 18 ani ce și-a luat carnetul de șofer în luna decembrie a anului trecut, se afla Alexandra și încă 6 copii. Din cauza vitezei și a lipsei de experiență, pe o porțiune de drum perfect dreaptă de pe DN58, la intrarea în Obreja, șoferul a pierdut controlul Loganului MCV al Episcopiei, a rulat inexplicabil aproape 80 de metri pe marginea drumului prin iarbă, după care s-a izbit de un copac. Impactul a fost așa de violent încât Alexandra– adolescentă de numai 15 ani, şi-a pierdut viaţa pe loc, iar ceilalţi 6 tineri, au ajuns la spital cu răni grave.
)

Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Sf Ioan Botezătorul, iar cortegiul funerar format din peste 2000 de tineri, colegi, vecini, oameni din oraș şi rude ale fetei, a coborât spre primărie după care a traversat întreg orașul în drumul lui spre Pipirig, locul unde tânăra a locuit cu familia. Alexandra îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Sf Iosif Tezviteanu tot din zona Pipirig.

Fiindcă familia Alexandrei a înţeles pasiunea și dăruirea fetei lor către actele de binefacere, către voluntariatul cu tentă socială, tatăl Alexandrei îi va lua locul fiicei în echipa de voluntari a Episcopiei Caransebeş pentru a continua munca și proiecte caritabile pornite de micuța ce a plecat la ceruri prea devreme.

Comentarii

comentarii