EXCLUSIV VIDEO FOTO Jale și dezastru la Bozovici, peste 400 de imobile afectate, culturile agricole distruse

Bozovici grindina (15)Furtuna, tornada, vijelia, taifunul sau cine știe ce o fi fost până la urma urmelor, a făcut praf și pulbere culturile agricole din jurul Bozoviciului, a culcat la pământ și a făcut țăndări sute de copaci din comună și din împrejurimi și a lăsat fără ferestre sau a afectat acoperișul la peste 400 de imobile.
Totul s-a petrecut în jurul orei 18:30 când peste Bozovici s-a abătut potopul- în adevăratul sens al cuvântului. Unii spun că a fost tornadă, alții – furtună, alții chiar uragan, dar ori ce ar fi fost, cert este că a făcut dezastru. parcul din centrul comunei a fost distrus și arată de parcă ar fi un parc de exploatare a masei lemnoase, sute de ferestre și mii de bucăți de țiglă de pe case au fost sparte, fațadele blocurilor de locuințe arată ca și când au fost mitraliate iar peste 80 de autoturisme au fost avariate.
Furtuna nu a ținut mai mult de jumătate de oră, dar oamenii spun că a fost iadul pe pământ. Oameni de peste 70 de ani, declară că nu au mai trecut prin așa ceva niciodată. Și nici nu au mai auzit de o așa grozăvie.

Singurul geamgiu din comună a rămas fără marfă. Zeci de bozoviceni au venit cu geamurile la schimbat sticla spartă. Vijelia a distrus tot ce înseamnă cultură agricolă în jurul comunei și în jumătate din Valea Almăjului. Porumbul și păioasele au fost efectiv tocate de grindină și au fost afectate în așa hal încât, de pe câmp nu se mai poate recupera nimic.
Bozoviciul este comuna cea mai mare din Valea Almăjului, cu spital, sediu de poliție și bănci, judecătorie, dar în care șomajul este foarte ridicat din cauza izolării. În aceste condiții, este foarte greu ca locuitorii care nu au asigurări, să obțină vreo un ajutor. Până una – alta, oamenii vor scoate bani din buzunar pentru ași repara acoperișurile distruse, fațadele avariate sau geamurile sparte.

Comentarii

comentarii