EXCLUSIV VIDEO FOTO Tornadă la 5 km de Reșița, un nuc bătrân a lăsat fără curent o stradă din Ţerova

Terova (25)Știați că în buza Reșiței, în Țerova, a fost o furtună? O mică tornadă, mai exact care a creat și pagube. Un nuc a fost smuls din rădăcină de furtună şi a căzut peste firele de curent și țeava de gaz de pe o stradă din Ţerova.
Deşi la Reşiţa ploaia de aseară a fost doar o rafală de vară, la doar 5 km de oraş, în localitatea Ţerova, o simplă ploaie de vară s-a transformat într-o tornadă de scurtă durată dar cu efecte majore pentru mai multe gospodării de pe o stradă din sat. Un nuc care de mai mult timp străjuia ameninţător într-o grădină din sat, a fost smuls aseară din rădăcini şi a căzut peste firele de electricitate pe care le-a rupt în câteva secunde lăsând o parte din sat fără curent. Deşi stau în această situaţie de marți seara de la ora 22.40, după mai multe apeluri către Enel Electrica făcute de cei afectaţi, abia miercuri în jurul prânzului, echipele de intervenţie şi-au făcut apariţia. A fost nevoie să se lucreze câteva ore, până spre seară, la înlocuirea firelor rupte de pomul care a străjuit timp de 70 de ani acea zonă a străzii.
Nemulţumirea oamenilor se îndreaptă către cei responsabili cu remedierea situaţiei curentului electric deoarece aparatele electrocasnice au fost afectate iar alimentele păstrate în congelator s-au dezgheţat şi fiindcă este foarte cald, probabil vor fi afectate sau chiar aruncate. Munca lor s-a dus pe apa sâmbetei, pentru că toată carnea pe care o păstrau pentru un an întreg, se va altera din cauza căldurii de afară.

Şi firele de telefonie şi internet au fost afectate, iar în cursul zilei de miercuri au fost aşteptaţi să-şi facă apariţia şi cei de la Romtelecom.
Pericolul nucului bătrân i-a pândit din umbră pe săteni de ceva vreme iar proprietarul a fost sfătuit să-și rezolve singur problema fiindcă acesta este pe domeniul privat. Aseară, nucul a căzut și peste țeava de gaz care alimentează strada afectată pe care a îndoit-o. Gazul nu a fost întrerupt în momentul în care nucul a fost înlăturat, dar riscul unei fisuri în ţeavă nu putea fi exclus.
Cert este că o furtună de câteva minute poate crea dezastre. Revoltaţi de drept sau nu, oamenii devin victime sigure în fața furiei naturii.

Comentarii

comentarii