ActualitateToate Stirile

EXCLUSIV VIDEO Moment festiv la Reșița- Reșițenii și-au sărbătorit simbolul viu al orașului: maestrul Sabin Păuța a împlint 71 de ani

sabin pauta concertMaestrul Sabin Pauța a împlinit 71 de ani. 71 de ani de viață și 50 de ani de carieră. Toate aceste scurgeri ale timpului formează omul de un caracter aparte și un talent în arta compoziției și interpretativ de excepție, Sabin Păuța. Formează o viață de om trăită în cultură și pentru cultura universală.
Marele compozitor și interpret Sabin Pautza, a împlinir în 8 februarie 2014, vârsta de 71 de ani. Cu acest prilej, Societatea pentru Cultură METARSIS, al cărei președinte este, a organizat luni seara în cinstea sa, un concert de pian. Evenimentul a aut loc pe scena Sălii ”LIRA” a Liceului de Arte din Reșița, care, din 2003, îi poartă numele artistului.
În spectacol au evoluat și trei tineri pianiști din București, doctori în muzicologie: Irina Stănescu- Nițu, născută la Iași dar crescută la Reșița, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Cei trei muzicieni, sub genericul “Joc 2-4-6 mâini”, au oferit publicului prezent lucrări semnate de George Enescu, Bela Bartok, Constantin Silvestri, Maurice Ravel, Serghei Rachmaninov și Sabin Pautza cântate la 2, la 4 și, în premieră pentru Reșița, la 6 mâini.
În sala plină la maxim, au fost prezenți prieteni, rude, elevi, oficialități și sute de reșițeni. Au fost multe emoţii, maestrul a primit multe cadouri şi flori, dar au fost mai ales, multe, aproape continuu- aplauze.
Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a vorbit despre personalitatea maestrului și mândria de al avea acasă, printre noi. Despre maestru, au mai vorbit preşedintele Clubului Rotary Reşiţa, de prof. univ. Nadia Potoceanu şi directorul ,,Liceului de artă Sabin Păuța” , Aniţa Strâmbu.
După discursurile și urările de viață lungă și sănătate, fosta elevă a Liceului, Irina Stănescu -Niţu, a interpretat la pian ,,Bossa-nova” din creaţia compozitorului Sabin Păuţa. Apoi, însuși sărbătoritul a urcat pe scenă și a interpretat la pian o altă bossa-nova.
Final a aparținut corului Liceului Baptist din Reșița dirijat de profesorul Cornel Todea care i-a cântat maestrului La mulţi ani!. Corului i s-a alăturat întreaga sală iar maestrul a fost efectiv copleșit de emoții văzând câtă lume a venit să-l sărbătorească și mai ales, simțind sinceritatea urărilor.

Comentarii

comentarii