EXCLUSIV VIDEO Patru dintr-o ,,căzătură” – autoturisme avariate de un copac prăbuşit în Govândari

DSC00034O maşină grav avariată şi alte trei zgâriate într-o parcare din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei. Toate din cauza unui copac putred de pe Aleea Romaniţei din marginea parcării, copac ce s-a prăbuşit şi a avariat autoturismele.

Incidentul a avut loc în parcarea de pe Aleea Romaniţei între blocurile 7 şi 9 de pe Republicii. Dacă la exterior copacul arăta a fi în ordine, viguros cu coajă sănătoasă, alta este vorba când ne uităm rădăcina lui. Aceasta este putrezită în totalitate iar vântul de sâmbătă noaptea şi ploaia, nu au făcut decât să îl slăbească şi mai rău. Aşa că, pe nepusă masă, copacul s-a prăbuşit efectiv peste maşini.
Cel mai avariat este un Opel achiziţionat anul trecut în luna iunie. Plafonul maşinii a fost îndoit şi parbrizul spart, plus alte avarii mai mici. O Skoda a scăpat cu câteva zgărăieturi iar două Dacii au fost uşor atinse.

La faţa locului au sosit poliţiştii de la ,,rutieră” iar Serviciul de Întreţinere şi Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Reşiţa a intervenit pentru degajarea autoturismelor şi îndepărtarea copacului căzut.
,,Nu am primit nici o sesizare pentru acest arbore precum că ar prezenta pericol, noi am acţionat pentru îndepărtarea copacilor cu potenţial periculos precum şi toaletarea coronamentului acolo unde am fost solicitaţi. Campania s-a încheiat la 30 martie, dar o putem, relua acolo unde există pericol. Regretăm pentru ce s-a întâmplat, dar cine putea să ştie ce se ascunde sub o coajă perfect sănătoasă la prima vedere? Probabil că mai sunt şi alţi copaci în această situaţie fiindcă aceşti copaci ornamentali au fost plantaţi prin 1970.” spune Sava Giuricici- şeful Direcţiei.
Păgubașii vor putea fi despăgubiți doar în urma unei hotărâri judecătorești.

Comentarii

comentarii

One thought on “EXCLUSIV VIDEO Patru dintr-o ,,căzătură” – autoturisme avariate de un copac prăbuşit în Govândari

  • 8 aprilie 2013 la 13:12
    Permalink

    „Campania s-a încheiat la 30 martie”, declara seful de la Primarie – atunci de ce nu ati operat pe toate strazile dintr-o zona, ci numai pe unele, cum le-a venit muncitorilor sau..????

Comentariile sunt închise.