Cultural

EXCLUSIV VIDEO Serbarile Cetatii Caransebes cu parada, domnite si cavaleri

Oraşul de pe Timis şi Sebeş, milenarul Caransebeş, este în sărbătoare. Timp de patru zile, Municipiul Tibiscum va fi luat cu asalt de cavaleri, nobili înarmaţi până în dinţi, domisoare şi domniţe, dar şi de legiunile romane sau armatele dacice. La Caransebeş sunt în plină desfăşurare Serbările Cetăţii sau Zilele Cetatii.
[youtube id=”J-9GKYa135s”]
Arhiva 2014
De peste 2000 de ani, ruinele castrului roman de la Tibiscum, străjuiesc intrarea în Banatul Montan pe malul Timisului. Domniţe, cavaleri, legionari romani, dar şi tarabostes daci, şi-au dat întâlnire pe malul Timisului în milenara cetate a Caransebesului. Timp de patru zile, aici vor avea loc ,,Zilele Cetăţii sau Serbările Cetăţii,, cum îi mai spun localnicii sărbătorii. Ediţia din acest an, este una jubiliara fiindcă manifestarea a ajuns deja la cea de a XIiI-a ediţie.

De mai bine de 13 ani , la Caransebeş, câteva zile pe an, cavalerii se bat în săbii pentru domniţe , dacii se înfruntă cu romanii , iar la final toată lumea dansează pe ritmuri de muzică rock sau pop sub lumina focurilor de artificii.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Caransebeş şi Casa Municipală de Cultură „George Suru” se desfăşoară în perioada 10-13 septembrie.
Serbările Cetăţii se vor încheia duminică, 13 septembrie, cu seara marilor concerte și cu un foc de artificii.

Comentarii

comentarii