EXCLUSIV VIDEO Tragedia continua in familia lui Marian Vacarescu – Trupul barbatului este de negasit

În data de 19.07.2016, în jurul orei 18.17, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a fost anunţat, prin apel la 112, că pe lacul de la Barajul Poiana Rusca s-a răsturnat o barcă, iar o persoană este în pericol să se înece.
Ajunşi de urgenţă la locul evenimentului, pompierii militari au constatat că era vorba de o barcă cu patru persoane care s-a răsturnat. Două persoane au înotat până la mal, una a fost salvată de Caius şi Mihai Stepanescu, tată și fiu din Rusca, cu ajutorul unei bărci cu vâsle, iar cea de-a patra persoană nu a reuşit să ajungă la mal.
Persoana recuperată din apă de către cei doi, a primit primul ajutor la faţa locului şi a fost transportată la Spitalul din Caransebeş în stare de conştienţă, iar celelalte două persoane au refuzat preluarea de către Serviciul de Ambulanţă Județean Caraș-Severin.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin şi scafandrii militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au desfăşurat misiuni de căutare – recuperare a persoanei înecate până în jurul orei 24.00.

Miercuri, un echipaj cu 5 subofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, alături de 5 scafandri de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă Mehedinţi şi Arad şi personal din cadrul grupei operative, au acţiona la locul evenimentului pentru căutarea şi recuperarea celei de-a patra persoană.

Misiunea scafandrilor a fost una deosebit de grea din cauza apei adânci și reci ce nu trece de 5- 6 grade. În plus, din cauza anotimpului foarte ploios, turbiditatea apei este crescută -în multe locuri vizibilitatea fiind apropiată de zero. Cu ajutorul lui Mihai Stepanescu, pompierii și scafandri au localizat locul în care s-a petrecut tragedia, l-au marcat cu geamanduri, după care au început căutările. Scafandri au găsit barca, dar din nefericire, cadavrul este de negăsit. Căutările au fost sistate în jurul orei 21 și urmează să fie reluate astăzi. Conform procedurilor, de obicei, căutările cu scafandri durează 3 zile, după care operațiunile încetează. În mod normal, un cadavru este scos de apă la suprafață în 4 – 5 zile, dar la barajul de la Rusca, lucrurile stau altfel din cauza apei foarte reci.

Acesta este primul caz de înec petrecut în Barajul de la Rusca de când a fost dat în folosință în urmă cu aproximativ 10 ani. Marian Văcărescu, bărbatul dispărut în apă, avea 39 de ani, era proprietarul unei pensiuni și al unui service în Caransebeș și se pare că era cardiac. Omul suferise 3 intervenții chirurgicale fiindu-i montate 3 stenturi.

Citeste si articolul anterior cu un clik aici: https://www.infocs.ro/tragedie-la-poiana-rusca-teregova-un-barbat-de-39-de-ani-om-de-afaceri-din-caransebes-s-a-inecat/

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “EXCLUSIV VIDEO Tragedia continua in familia lui Marian Vacarescu – Trupul barbatului este de negasit

  1. De asta mi se pare o idee bună purtarea unei veste de salvare când ne aflăm pe apă. Ştiu că la noi eşti privit cu dispreţ dacă ridici o astfel de idee, dar adevărul e că în asemenea cazuri şi cei mai buni înnotători se pot îneca.Mulţumiri pentru fotografii, aţi revenit la normal.

Comments are closed.