Tragedie la Poiana Rusca Teregova – un bărbat de 39 de ani, om de afaceri din Caransebes, s-a înecat

Ceea ce trebuia să fie o partidă de pescuit pe apele barajului de la Rusca Teregova, s-a transformat într-o tragedie. Patru amici din Caransebeș, cu vârste cuprinse între 39 si 60 de ani, au pornit cu o barcă de la mal din zona Pensiunii Witman spre mijlocul barajului.

Ajunsă undeva după mijlocul barajului, din motive care nu se cunosc încă, barca cu cei patru ocupanți s-a răsturnat. Varianta ca barca să fi lovit ceva, este puțin probabilă fiindcă în zona respectivă apa are peste 20 de metri adâncime. De aici, lucrurile au luat o întorsătură tragică: ajunși în apă, se pare că oamenii s-au speriat și au intrat în panică, mai ales că unul dintre ei nu știa să înoate. Cert este că Marian Văcărescu, om de afaceri din Caransebeș proprietarul unui service și a unei pensiuni, a luat-o primul înot spre mal. În urma lui, ceilalți trei colegi au rămas ținându-se de barcă, dar din cauza apei foarte reci, alții doi au decis să pornească spre mal înot. Cei doi au ajuns la mal, iar acolo au realizat că că Marian Văcărescu nu era de găsit, deci, nu ajunsese acolo. Mai grav era faptul că aceștia nici nu l-au întâlnit în timp de înotau spre mal.

Între timp, celălalt pescar ce nici nu știa să înoate, a rămas pe loc ținându-se de barca răsturnată. De pe mal, doi bărbați – Mihai Stepanescu și Ianăș Caius Stepanescu – tată și fiu din Rusca Teregova, au văzut ce s-a întâmplat, au alergat câteva sute de metri spre locul în care aveau barca și au pornit vâslind aproape doi km spre locul în care se afla barca răsturnată cu omul în apă. Cei doi au vâslit pe rând pentru a ajunge cât mai rapid la barca răsturnată, l-au recuperat pe pescarul ce era la capătul puterilor și l-au transportat la mal.

La fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care i-a acordat pescarului primul ajutor după care l-au transportat la spitalul din Caransebeș. Ceilalți doi colegi ai săi au refuzat să meargă la spital. La barajul de la Rusca au ajuns pompierii militari de la Detașamentul din Caransebeș, iar pompierii au pornit în căutarea bărbatului dat dispărut. O barca a pornit pe apă, iar alți pompieri ajutați de localnici, au căutat pe mal, dar fără nici un succes. În jurul orei 21, la baraj a ajuns un echipaj de scafandri de la Turnu Severin. Cu toate că se întunecase deja, cu ajutorul tehnicii din dotare, scafandrii l-au căutat pe Marian Văcărescu aproape două ore, dar din cauza întunericului și a apei foarte reci, căutările au fost sistate și vor fi reluate dimineață.

,,Fundul barajului este foarte periculos și denivelat în această porțiune. Aici s-au făcut excavații masive și s-a scos pietriș și nisip ce s-a folosit la construcția barajului. Pe fundul apei sunt adevărate adevărate cratere adânci de 15-20 de metri care se întind pe sute de metri. Am vorbit cu scafandrii și pompierii militari și dimineață îi vom ajuta cu informații despre topografia albiei” a declarat pentru www.infocs.ro Caius Stepanescu.


Vom reveni cu amănunte în cursul zilei de azi.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Tragedie la Poiana Rusca Teregova – un bărbat de 39 de ani, om de afaceri din Caransebes, s-a înecat

  1. Domnilor, sunteți de un talent rar întâlnit. Cum reușiți să vă bateți joc în asemenea hal de imaginile care însoțesc articolele? Mici, turtite, deformate. Bine că n-ai uitat să vă puneți logo, nu cumva să vi le fure cineva. Cineva la fel de talentat, că eu dacă aș avea motiv să le iau, nu mi-ar lua un minut să elimin logoul. Fără urme. Un minut pentru toate 10, nu pentru fiecare în parte.

Comments are closed.