EXCLUSIV VIDEO UPDATE ORA 11 Un alt copil s-a pierdut lângă Ocna de Fier, este din Dognecea, are 14 ani și este autist

Dognecea (13)UPDATE ORA 11 Copilul bolnav din Dognecea, a fost găsit.

Final cu sfârșit fericit în acest caz: copilul a fost găsit de una de echipele de căutare în jurul orei 7 dimineața, în apropiere de Doclin. El a parcurs pe jos, peste munte, pe drumuri forestiere, distanța dintre Dognecea și Doclin. Copilul le-a spus oamenilor care l-au găsit și polițiștilor care au stat de vorbă cu el că ,,a plecat doar să se plimbe”.

O echipă de la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, discută cu părinții și profesorii pentru a afla ce l-a determinat pe copil să plece de acasă. Pe surse, am aflat că de fapt Sorin nu ar fi la prima ,,excursie” de acest fel; fiindcă era mai retras și copiii sunt răutăcioși în general cu cei mai ,,altfel” decât ei, el s-ar fi retras în lumea lui,  nu avea prieteni și mai obișnuia să facă plimbări.

Comuna Dognecea din Caraș Severin, a fost luată aseară cu asalt de peste 100 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră și localnici. Oamenii s-au strâns după ce la 112 a fost dată alarma că s-a pierdut un băiat de 14 ani.
Copilul de 14 ani, era în plasament la o familie din Dognecea care îl creștea de la vârsta de un an și jumătate. Deși copilul avea unele probleme de sănătate- tulburări de comportament şi autism, familia îl creștea și considera ca și copilul lor.

Băiatul era mai retras, dar în rest mergea normal la școală și ducea o viață normală, era bine îngrijit și îmbrăcat bucurându-se de toată grija având acasă calculator și internet.
Acum, nimeni nu-și închipuie ce s-a putut întâmpla cu Sorin. A plecat dimineața normal la școală iar în pauza de la ora 11, s-a ridicat și a plecat din clasă lăsând ghiozdanul și pachețelul cu gustare în bancă. Inițial, colegii și profesorii au crezut că băiatul a mers la magazinul de lângă școală să-și cumpere ceva, doar că nu a mai apărut nici la clasă și nici acasă.

Cum niciodată nu s-a mai întâmplat ca Sorin să lipsească de acasă, oamenii au pornit la școlă și de acolo, cu ajutorul altor vecini, l-au căutat pe copil prin sat după care, temându-se de venirea serii, au cerut ajutor la 112.
În comună s-au mobilizat peste 100 de oameni care au pornit în căutarea lui Sorin în jurul satului, pe dealuri și prin sălașele din jur. Fiindcă s-a lăsat noaptea și frigul, localitatea fiind așezată la poalele Munților Dognecei, iar băiatul era numai în trening, în ajutorul căutătorilor au venit și polițiștii de frontieră cu camere cu termoviziune.
Echipele de căutători organizate vor scotoci toată noaptea împrejurimile Dognecei precum și clădirile abandonate de la fosta Intreprindere Minieră.

Dimineață, alte echipe de căutare le vor lua locul celor din această noapte. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare și printre primii audiați, alături de părinții adoptivi, au fost profesorii de la școală.
Culmea este că dacă vrei să ajungi cu mașina la Dognecea, trebuie să treci prin comuna Ocna de Fier aflată la vreo 15 km, localitate unde sâmbătă s-a pierdut micuțul Emanuel de 2 ani și care a fost găsit după 3 zile de căutare cu aproape 300 de oameni mort de frig și de foame.

Comunicatul poliției

În după-amiaza zilei de 4 martie a.c., orele 15.30, Postul de Poliţie Dognecea a fost sesizat de către o femeie, asistent maternal în cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, cu privire la faptul că Peica Sorin, în vârstă de 14 ani, minor pe care îl are în plasament, a plecat la şcoală şi nu a mai revenit.
Tânărul este cunoscut cu tulbrări de comportament şi autism.
Semnalmente:
– brunet, tuns scurt;
– ochi căprui;
– înălţime 1,65 – 1,70 m;
– aproximativ 56 kg;
– faţa ovală;
– fără semne particulare vizibile.
La data dispariţiei era îmbrăcat cu un trening de culoare neagră cu dungi albe pe lateral, cizme de piele negre, o geacă de fâş neagră şi căciulă neagră.
Oricine l-a văzut şi poate da informaţii cu privire la identificarea acestuia este rugat să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Comentarii

comentarii