Exemplu de omenie și compasiune – Un pensionar oferă gratuit un apartament pentru o familie din blocul explodat

DSC05191

Cu toate că nu are o pensie mai mare de 1000 de lei, un pensionar din Reşiţa refuză să-şi mai rotunjească veniturile acum în prag de iarnă când toate sunt scumpe iar încălzirea costă jumate din pensie. Deşi ar putea închiria un apartament cu două camere, el preferă să-l ofere gratuit unor oameni pe care nici măcar nu-i cunoaşte, dar foarte necăjiţi.

Un pensionar din Reșița oferă în mod gratuit spre folosință, un apartament complet mobilat și utilat. El doreșe să ajute o familie ce locuiește în blocul în care s-a produs explozia de marți.
Deci, se poate și așa. Acest lucru dovedește că mai există și oameni adevărați, marcați de suferința semenilor, a celor din jurul lor.
Tragedia familiilor care locuiesc în blocul afecatat de explozia din blocul aflat pe Aleea Vlădeasa din Reşiţa, a impresionat multă lume. Şi cum printre noi sunt şi oameni adevărați cu suflet mare, s-au găsit reşiţeni care să vrea să ajute într-un fel sau altul. Acesta este şi cazul unui reşiţean, profesor pensionar, care este dispus să ofere gratuit, un acoperiş deasupra capului, uneia dintre familiile care a rămas fără casă în urma exploziei.
Mihai Şerbu a fost marcat de tragedia prin care trec familiile ce locuiesc în scara în care a avut loc explozia şi doreşte să sprijine o familie dintre cele afecate  şi să-i ofere un apartament unde să locuiască gratuit atâta timp cât are nevoie, fără niciun fel de pretenţii financiare.
Locuinţa, care se află la doar 100 de metri de locul în care s-a produs deflagraţia și a scăpat întrteagă cu toate că la alți vecini s-au spart geamurile. Apartamentul este dotat cu baie, bucătărie, două camere, este mobilat şi are toate condiţiile pentru ca acolo să poată locui o familie în cele mai bune condiții pe timpul iernii.
Omul speră ca în semn de solidaritate, să fie şi alte persoane care să-i urmeze exemplul
În urma exploziei produse în 1 octombrie, trei apartamente au fost distruse în totalitate, alte 20 afectate mai mult sau mai puțin și toți locatarii au fost evacuați din bloc, din locuințele personale. 64 de persoane au solicitat spații pentru găzduire, O parte dintre aceștia locuiesc în cămine școlare sau hoteluri sportive.

Comentarii

comentarii

One thought on “Exemplu de omenie și compasiune – Un pensionar oferă gratuit un apartament pentru o familie din blocul explodat

  1. Cinste lui. Mai exista si oameni adevarati in Romania. Nu stiu cati dintre noi ar fi avut puterea sa faca asemenea gest…

Comments are closed.