Explozie şi substanţe chimice suspecte într-o locaţie turistică de lângă Reşita VIDEO EXCLUSIV

Cinci persoane au fost rănite şi intoxicate cu o substanţă necunoscută într-o unitate de alimentaţie publică aflat al 20 de km de Reşita. Exploziile au fost auzite de departe şi din acel moment, nu s-a mai putut contacta nici unul dintre angajații locației respective. La fața locului a sosit un număr impresionant de oameni şi autospeciale ale ISU din 9 judeţe ale ţării. Din fericire, totul a fost un exerciţiu care a încheiat o tabără de instruire de 5 zile ce a avut loc în apropierea Municipiului Reşita.

Tabăra de instrucţie în domeniul chimic, biologic, radiologic şi nuclear – CRBM – se desfăşoară în perioada 16-20 aprilie şi este organizată la Raul Alb de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu ISU Caras Severin şi cu sprijinul Direcţiei pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin.

70 de pompieri militari specializaţi în domeniul CBRN din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Timiş şi Vâlcea desfăşoară activităţi de pregătire grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat.

Activitatea s-a încheiat cu un exerciţiu pentru pregătirea personalului specializat în intervenţii la evenimente de natură CRBN, care a implicat toate forţele şi mijloacele participante.
La acest eveniment participa 70 de pompieri militari specializaţi în domeniu, din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Mureş, Timiş şi Vâlcea, unui ofiţer specialist pe linie CBRN din cadrul IGSU.

Pe timpul exercițiului s-au desfăşurat activităţi specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat. La exerciţiu au fost implicate toate forţele şi mijloacele participante, având ca obiectiv pregătirea personalului specializat în scopul creşterii capacităţii de răspuns în cazul unor evenimente de natura CBRN.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Explozie şi substanţe chimice suspecte într-o locaţie turistică de lângă Reşita VIDEO EXCLUSIV

  1. Va multumim pt atentionare, numai ca, asa se vede doar la dv. pe telefon sau pe tableta probabil. Pe un display normal de pc, nu apar aceste abrevieri. Nu noi postam stirile vechi, ele sunt readuse automat ,,in fata” in momentul in care sunt accesate in arhiva ziarului. Avem ceva ani la activ, asa ca, avem si o arhiva serioasa si oamnii au de unde alege.

  2. Nu inteleg de ce mentineti pa pagina stiri vechi de 4-6 ani, ca de ex. mai sus pe pagina (18.noi.2012,15.aug.2013 si 13.apr.2014!) ! Nu aveti suficiebte de actualitate, reduceti formatul. Fiti atenti la abrevieri; de ex tot pe aceasta pagina deasupra celor doua fotografii (video!)”gasim: in stanga „Rulouri din piept de cur…”(scuzati cuvantul rulouri, desigur !), iar in dreapta „Nuntiu Apostolic din Rom..”. Din dorinta sincera de imbunatatire a ziarului dvs, ing Dan Stanescu

Comments are closed.