Fără ţigări, alcool şi materiale obscene în jurul şcolilor

Unităţile de învăţământ din nou în atenţia poliţiştilor. Fără ţigări, alcool şi materiale obscene în jurul şcolilor.
Şcolile vor fi bine supravegheate anul acesta pentru se asigura buna desfăşurare a activităţilor de învăţare şi siguranţă a elevilor şi studenţilor.
Lucrătorii de poliţie cu atribuţii în domeniu, au urmărit în anul şcolar anterior, şi vor continua şi anul acesta, luarea de măsuri privind respectarea condiţiilor de dezvoltare fizică ş morală a elevilor şi studenţilor. Acest lucru constă în verificarea zonelor din jurul şcolilor unde s-ar putea comercializa băuturi alcoolice, ţigări sau înregistrări audio-video cu conţinut obscen. Au fost verificate incintele instituţiilor de învăţământ de toate gradele, a căminelor şi locurilor de cazare pentru elevi si studenţi, curţile instituţiilor precum şi trotuarele şi aleile de intrare în aceste instituţii.
De altfel, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu Inspectoratul de Jandarmi, cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog privind prevenirea infracţionalităţii în şcoli. Acesta se desfăşoară sub titlul: Programul – Cadru de cooperare inter-instituţională în domeniul prevenirii infracţionalităţii în învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014.
Unităţile de învăţământ pot solicita ajutorul Poliţiei pentru a interveni la îndepărtarea din zona şcolilor a persoanelor care desfăşoară activităţi ilicite sau cele care pun în pericol accesul liber al elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice în aceste unităţi ori a celor care perturbă programul de învăţământ sau a activităţilor extraşcolare.
Au fost descoperite, în urma verificărilor poliţiştilor, 46 de societăţi ca puncte de lucru amplasate pe trotuare sau aleile de acces în şcoli şi în apropierea acestora. La Moldova Nouă şi Băile Herculane au fost depistate două baruri în apropierea a două şcoli, care au fost sancţionate contravenţional.
Pentru anul şcolar 2014-2015 poliţiştii şi cei implicaţi în păstrarea ordinii publice în şcoli şi în jurul şcolilor vor continua verificarea societăţilor comerciale care funcţionează în apropierea şcolilor. Împreună cu partenerii implicaţi se va stabili de comun acord ce măsuri se vor lua pentru a creşte gradul de siguranţă şi a preveni delicvenţa juvenilă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments