Fără vehicule de mare tonaj în weekend spre zonele turistice din Caraș-Severin

Pe 7 drumuri județene din Caraș-Severin s-au impus restricții de tonaj, la sfârșit de săptămână, prin aprobarea unei hotărâri de Consiliu Județean. Astfel că, vehiculele rutiere cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu mai pot circula pe drumurile care duc spre zonele turistice din județ, pe o perioadă de 2 ani, începând cu 01.03. 2017 și până în 28.02.2019, la sfârșitul săptămânii, respectiv de vineri orele 15.00 – până luni, orele 06.00 pe următoarele drumuri județene: DJ 571 K Potoc- Cheile Nerei, DJ 582, Reșița (DN 58) – Cuptoare-Gărâna-Brebu Nou -Slatina Timiș, DJ 582D, Văliug-Crivaia-Vila Klaus, DJ 582E, Prislop-Stațiunea Semenic, DJ 586 Bocșa-Ocna de Fier – Intersecția DJ 586A, DJ 586A, DJ 586 – Dognecea, DJ 608A, Caransebeș (DN6)-Zervești-Turnu Ruieni-Borlova-Stațiunea Muntele Mic.

Fac excepție de la această restricție vehiculele deținute de MApN, MAI, cele de ambulanță și pentru situații de urgență, vehiculele care asigură transport în interes NATO, vehicule deținute de instituții ale statului cu atribuții în securitatea și siguranța națională, vehicule pentru transport de persoane, transport de animale vii și produse perisabile de origine vegetală și animală, transporturi funerare.

Reprezentanții Consiliului Județean precizează că se impun aceste restricții de tonaj pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranță pentru zonele turistice din județ.

Comentarii

comentarii