Festivalul Internaţional Sabin Pautza şi-a deschis aseară porţile VIDEO

Festivalul Internaţional Sabin Pautza şi-a deschis, aseară, porţile, pentru toţi iubitorii muzicii de calitate. Festivalul cuprinde recitaluri, concerte, expoziţii, lansare de CD şi concursul de interpretare pianistică şi compoziţie adresat tinerelor talente.
Pornit din consideraţie faţă de unul dintre compozitorii şi dirijorii romani de prestigiu internaţional, Sabin Pautza, festivalul, ajuns, anul acesta, la cea de-a 5-a ediţie, îi este în totalitate dedicat maestrului pentru a-l onora la 75 de ani de viaţă şi 55 de ani de carieră.

În deschiderea festivalului, a fost vernisata o expoziţie Constantin Silveştri şi a fost lansat un CD cu muzica maestrului Sabin Pautza.

Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul a reuşit să se impună iar mulţi dintre tinerii care au partiicpat la ediţiile precedente ale concursului s-au afirmat pe scene importante.

Născut în 1943 la Reşita, Sabin Pautza a fost profesor la Academia George Enescu din Iaşi până în 1984 când s-a stabilit în SUA. Acolo a fost director artistic şi dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey. De-a lungul carierei, a dirijat pe toate marile scene ale lumii, în Europa, America şi Australia.

Comentarii

comentarii