Festivalul Rachiei si al bucatelor traditionale din Banat -Băile Herculane 2021VIDEO

Vineri 17 septembrie – la Băile Herculane, va avea loc Festivalul Răchiei din Banat. Acesta a fost reluat exact acolo unde s-a născut şi de unde i-a plecat numele şi renumele: în staţiunea legendarului Hercules, la Băile Herculane. Anul trecut – festivalul a luat o pauză, iar in 2019, festivalul s-a desfasurat la Bozovici.


La Băile Herculane, se va desfasura vineri 17 septembrie – Festivalului Răchiei din Banat. Locul este acelaşi ca şi în celelalte multe ediţii, în faţa Cazinoului în Parcul Vicol. De la ora 10, expozanţii şi producătorii isi aranjeaza standurile iar de la ora 11, începe operaţiune de prezentare şi jurizare propriu-zisă.

La festival vor participa  producători de răchie şi de bucate tradiţionale din întregul judeţ, respectiv, din Valea Bistrei, Valea Timişului, Valea Caraşului, Valea Almăjului şi din Clisura Dunării.

Răchia de Banat se obţine din prune de vară şi de toamnă, lăsate la macerat după care se distilează comina în cazane speciale din cupru. Nu are mai mult de 45 de grade, dar datorită procesului tehnologic şi mai ales, a soiului de prune de vară și modului de păstrare în butoaie din lemn de salcâm sau de dud, răchia primeşte o culoare şi un gust aparte. Cunoscătorii spun că datorită acestor calităţi, – wisky rămâne mult în urma ei.

VIDEO arhiva de la editiile anterioare

Comentarii

comentarii

One thought on “Festivalul Rachiei si al bucatelor traditionale din Banat -Băile Herculane 2021VIDEO

Comments are closed.