Festivalul Răchiei și Bucatelor va avea in fiecare an alta locatie VIDEO

Festivalul Răchiei și Bucatelor va avea in fiecare an alta locatie. În localitatea Bozovici, din Valea Almajului, a avut loc a XIX-a ediție a Festivalului Răchiei și Bucatelor Tradiționale din Banatul de Munte. Organizatorii s-au gândit să mute anul acesta evenimentul care s-a ținut până acum la Băile Herculane, în capitala Văii Almăjului. Anul viitor, probabil va fi aleasa o alta locatie. Scopul acestui periplu, este promovarea zonelor pomicole si nu numai, din tot judetul.

 

 

Manifestarea s-a desfășurat în parcul din centrul comunei Bozovici. Au participat, ca expozanți, producători de răchie de pe Valea Almăjului și din tot județul Caraș-Severin, dar și producători de produse tradiționale, cum ar fi mălaiul copt pe vatră, brânză de oaie, de vacă, caș afumat, slănină de porc, cârnați și alte delicii tradiționale pregătite în casele almăjănilor.

 

La eveniment au mai fost prezentă deputata PSD, Luminița-Maria Jivan. Dânsa s-a amestecat printre cumpărători, a gustat din mălai, din brânză și produsele aflate pe tarabe, după care, a discutat cu producătorii și cumpărătorii prezenți la festival. Deputata a spus că prin schimbarea locaţiei festivalului, fiecare zonă va fi automat promovată. Producătorii locali au posibilitatea să își prezinte produsele și mai ales, să facă schimb de experiență cu alți producători din alte zone ale județului. Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, Prefectul Matei Lupu și mai mulți primari din județ, au discutat tocmai această problemă – promovarea turistică a județului şi prin asemenea manifestări.

 

Festivalul Răchiei și Bucatelor va avea in fiecare an alta locatie. Pe lângă degustarea vestitei licori, localnicii din Almăj s-au putut bucura și de un adevărat regal folcloric, pe scena din parcul din Bozovici au urcat numeroși interpreți și dansatori. La final cei mai buni producători au fost premiați de către organizatori, iar toți participanții au fost răsplătiți cu o porție de fasole cu cârnați oferită de către Primăria Bozovici.

Comentarii

comentarii