Fetiță de 12 ani atacată de un câine pe stradă la Reșița

Evenimentul a avut loc ieri, în jurul orei 07.50, în cartierul Marginea, din municipiul Reșița. Proprietarul câinelui care a atacat o elevă a fost identificat de jandarmi

Pe timpul desfășurării misiunii de menținere a ordinii și liniștii publice în zona instituțiilor de învățământ, patrula de jandarmi a fost sesizată de un cadru didactic despre faptul că o fetiță în vârstă de 12 ani, a fost mușcată, pe timpul deplasării către școală.

Jandarmii cărășeni au luat legătura cu eleva, moment în care la fața locului a fost solicitat și un echipaj SMURD, dar și un echipaj de poliție.

După ce a fost acordat primul ajutor, jandarmii cărășeni au identificat și proprietarul câinelui, care avea domiciliul pe o stradă din apropierea unității de învățământ, pentru luarea măsurilor legale.

Din discuțiile cu proprietarul a reieșit faptul că animalul a ieșit din curtea imobilului, fără știrea stăpânului, iar la vederea micuței, câinele s-a năpustit asupra ei, mușcând-o în zona șoldului.

În situația de față, jandarmii cărășeni au întocmit actele de sesizare cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzută de OUG 55/2002, privind câinii periculoși.

Fetița a fost transportată la Spitalul Județean Reșița petru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Dorim să reamintim tuturor cetățenilor importanța respectării regulilor și măsurilor de siguranță atunci când dețin animalele, în special câinii de talie mare. De asemenea, facem un apel la responsabilitatea stăpânilor de a supraveghea animalele de companie și de a le ține sub control în spațiile publice.

Comentarii

comentarii

One thought on “Fetiță de 12 ani atacată de un câine pe stradă la Reșița

  1. Citeam că un cetățean într-o localitate din Romania a fost condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru că a omorât un caine.Pentru stăpânul unui animal canin care se reped la oameni în spațiul public ii vătăma corporal sau ii omoară ar trebui o condamnare pentru tentativa de omor ,sau omor cu premeditare.Nu câinii plătesc taxe și impozite ,autoritățile trebuie sa ne garanteze siguranță în spațiul public.Consider că pentru stăpânii câinilor care ataca oameni să se aplice pedepse exemplare,iar patrupedele sa fie eutanasiate.

Comments are closed.