Fii Observator! Ce se spune despre viitoare majorare a tarifului la electricitate!

facturiDupă cum arată factura de la E-ON, odată cu scumpirea energiei electrice s-au scumpit şi cele 4 taxe care însumează 30% din costul energiei consumate, contribuţia la cogenerare plus certificatele verzi însemnând 16%!
Energia electrica s-a scumpit cu 6%, rezervarea cu 6%, acciza cu 5,2%, contribuţia la cogenerare cu 9% si certificatele verzi cu 70%!
La scumpirea din 1.07.2013 se va întâmpla acelaşi lucru si va suporta toata lumea, indiferent de venituri !
Din informaţiile primite de la E-ON, rezervarea se plăteşte indiferent daca consumi sau nu energie electrica si nu presupune consumuri din partea furnizorului. Plătim aceasta rezervare pentru ca ni se furnizează energie electrica, ceea ce nu este un favor.
E-ON trebuie sa facă acest lucru daca vrea sa-si vândă marfa !
In ce priveşte contribuţia la cogenerare si certificatele verzi, nu am aflat de ce trebuie sa le plătim noi.
Ce obligaţie au consumatorii sa finanţeze investiţiile, mai ales ca plătim energia electrica din ce in ce mai scump, odată cu ea crescând toate preturile !?
In U.E. aceste doua taxe nu se plătesc!
Sursa: net

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „Fii Observator! Ce se spune despre viitoare majorare a tarifului la electricitate!

  • 23 mai 2013 la 12:12
    Permalink

    Sunt aberatii de fapt noi trebuie sa platim un consum/kw cati kw am consumat x pretul si atat. De ce trebuie cogenerari,rezervari certificate verzi? Problema lor ca au montat eoliene si panouri fotovoltaice mie imi vand doar energie electrica exprimata in kw. Cat consum atat sa platesc. Dar E-ON este monopol. Asa ne trebuie ca nu i-am strins de gat pe guvernanti care ne-a vandut tara si acum vedem rezultatele.40% din factura este FURACIUNE ,Ce spune justitia in acest caz?

Comentariile sunt închise.