Filipescu își ,,pune cenuşă-n cap” recunoscându-şi greşelile şi-i cere iertare primarului Mihai Stepanescu în mod public

filipescu candidatSe pare că unora le dă Dumnezeu ,,minte românului a de pe urmă” şi după trei ani. Este cazul fostului secretar de partid, al ultimului secretar PCR din UCMR, cel ce se vroia primar al Reşiţei. Atunci, lăsându-se ,,fraierit” şi otrăvit de unii ce-şi spuneau mentori de campanie electorală, candidatul Gheorghe Filipescu a avut cea mai deşănţată campanie electorală ce se poate închipui, campanie electorală bazată doar pe atacul la persoană, doar pe atacul direct la adresa lui Mihai Stepanescu. În afara cuvintelor pline de ură şi venin aruncate în direct în massmedia , să nu uităm de scrisorile, pliantele şi fluturaşii cu care erau bombardaţi zilnic reşiţenii. Asta în condiţia în care avea de a face cu un om ,,pe care mulţi îl muşcă pe la spate” şi nimeni nu are curaj să-l atace făţiş fiindcă de fapt, nu are cu ce. Exact ca şi în cazul lui Filipescu. Primarul Mihai Stepanescu nu a coborât niciodată la nivelul de mahala sau limbaj suburban politic şi s-a mulţumit doar să spună că cei ce decid în aceste probleme sunt cetăţenii în cabina de vot şi judecătorii în completul de judecată. Şi a avut dreptate: reşiţenii l-au ales primar iar Filipescu nu şi-a putut susţine niciodată acuzaţiile şi acuzele în faţa judecătorilor.
Trebuie să o recunoaştem că acest domn ex-candidat şi ex-om de afaceri, nu este mai bun şi nici nu a procedat mai altfel decât alţii care ca şi el, după ce au bălăcărit şi scuipat cu venin, acum, realizează că au greşit, se recunosc înfrânţi şi îşi ling rănile. Ba îşi mai cer şi scuze în mod public.
Un astfel de document public a fost trimis pe la mai toate redacţiile din oraş şi ar însemna ca să fim prea fraieri ca să nu-l publicăm în întregime.
Ca o micuţă observaţie, am putea spune că totuşi este bine, şi acum, decât niciodată, numai că, să nu uite domnul Filipescu şi alţii care mai fac ca şi el că, vorba aruncată în public este ca piatra aruncată în oglinda unui lac: se creează acele unde sau valuri, pe care ori ce ai face, nu le mai poţi aduce înapoi. Sau, şi aici aviz amatorilor, să nu uite că vorba aruncată este ca fumul luat de vânt; spusă şi dusă a fost pentru totdeauna.
Că domnul Filipescu îşi cere iertare în mod public – asta o vede toată lumea! Că de ce o face ? O ştie doar el ! dar, mai rămâne să vedem şi cum vor fi primite aceste scuze de către primarul Mihai Stepanescu. În fine, alții mai spun și că ,,sabia nu taie capul plecat”. Poate știu ei ce spun.

Deci, iată ce scrie d-l Filipescu în lunga-i epistolă publică:
,,Cumpăna dintre ani îmi oferă un bun prilej de analiză, cu nuanţe critice şi autocritice, pentru că orice om de bună credinţă îşi doreşte, pentru el şi semenii lui, un an curat, mai bogat şi mai bun.
Anul 2013, ca prim an de după alegerile locale şi parlamentare, a avut încă amprenta unor şi încleştări electorale, cărora li s-au adăugat şi anumite frustrări, de natură să deterioreze climatul social firesc. Altfel spus, anul trecut a fost încă bolnav de febra electorală care, din nefericire, nu se stinge odată cu alegerile. De obicei, campaniile lasă urme dezagreabile şi influenţe negative asupra mediului nostru, indiferent că este sat, oraş sau ţară. La rândul lor, actorii politici, în special candidaţii, pot fi victimele unor jocuri politice murdare, unor dezinformări şi deformări ale realităţii. Eu însumi, în campania pentru alegerile primarului municipiului Reşiţa, candidând, am fost tentat şi probabil chiar m-am bazat pe informaţii false, pe care, în timpul campaniei, le-am utilizat în defavoarea candidaţilor mei, în special în defavoarea actualului primar, domnul Mihai Stepanescu. Am fost, uneori, folosit în jocuri politice şi electorale regretabile, pierzând din priorităţi pe singura cu adevărat importantă, care este respectarea dorinţei alegătorilor. S-a ajuns până la situaţia în care am fost acţionat şi în instanţă de către domnul Mihai Stepanescu.
Anul 2013 mi-a arătat că am greşit, dar şi că aceste greşeli nu sunt ireparabile. Anul 2014 va fi un nou an electoral, în care sper să predomine buna informare, corecta participare şi punerea în prim plan a interesului public.
Propriile mele observaţii de pe parcursul anului trecut îmi oferă astăzi posibilitatea de a-mi asuma pe deplin şi cu toată responsabilitatea ceea ce am făcut atât înainte de 1989, cât şi după 1990. Principala mea preocupare a fost întotdeauna să clădesc case, instituţii, firme dar şi gânduri şi idei de pus în practică. Îmi asum responsabilitatea pentru tot ce am clădit, inclusiv pentru investiţiile promovate de fosta conducere a primăriei.
Pot să constat că, chiar în aceste condiţii de criză severă, economică, financiară, socială, ecologică şi morală, Reşiţa se „mişcă“ şi contează în ecuaţia judeţului, a Regiunii Vest şi a României! Meritul principal îi aparţine, fără niciun dubiu, fostului meu rival, actualul primar, domnul Mihai Stepanescu, cel care a avut inteligenţa şi flerul de a reorienta şi reierarhiza rapid priorităţile oraşului nostru, asigurându-i o dinamică promiţătoare, vizibilă, mai ales în plan urbanistic. Eforturile Domniei Sale, reale şi bine conturate, cer şi merită sprijinul nostru, al tuturor.
Este posibil, şi chiar s-a verificat că, în unele situaţii din campania electorală şi în perioada următoare, între mine şi domnul Stepanescu să se fi strecurat o serie de neînţelegeri şi animozităţi bazate pe greşeli, în principal ale mele, pe care le regret sincer şi pentru care îmi cer scuze! Consider că recunoaşterea greşelii ţine de nobleţea spiritului uman şi chiar îi îndemn pe toţi cei care se află în aceeaşi situaţie să procedeze la fel, Reşiţa având nevoie mai mult decât oricând de voinţă şi acţiune comună! Nu am fost, nu sunt şi cred că nu voi fi niciodată duşmanul domnului Stepanescu şi al familiei sale, de care mă leagă o firească emoţie şi amintiri plăcute şi de la care îmi cer scuze dacă, eventual, am supărat-o.
Am mai constatat în timp şi o reală înclinaţie a domnului Mihai Stepanescu către sprijinul IMM-urilor; pârghiile aflate la dispoziţia primăriei sunt puţine şi fragile, dar s-a văzut că, chiar dacă nu au fost mijloace pentru un sprijin consistent, cel puţin a existat bunăvoinţă şi compasiune, atribute cărora ar fi bine să le răspundem prin a ne uni şi a sprijini Primarul şi Primăria! În definitiv, este vorba de Reşiţa, adică de căminul nostru, al tuturor.
Rostul, oarecum ascuns dar frumos la vieţii noastre, care este şi deviza mea, este a trăi în aşa fel încât să lăsăm lumea puţin mai bună decât am găsit-o! În aceasta constă demersul meu de astăzi. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Reşiţa, 15.01.2014 Gheorghe Filipescu

Deci, fără cuvinte, dar ,,suntem cu urechile ciulite şi ochii mari”.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Un comentariu la „Filipescu își ,,pune cenuşă-n cap” recunoscându-şi greşelile şi-i cere iertare primarului Mihai Stepanescu în mod public

  • 6 mai 2015 la 8:55
    Permalink

    Ar trebui să-și ceară iertare la cel puțin jumătate din reșițenii pe care i-a jegmănit. A băgat toate firmele în insolvență pe care le-a condus. a dat țepe atât muncitorilor de la Recons, Consproiect, Activ Consproiect, General Recons. A falsificat acte contabile și chiar l-a împins în față pe fiul său Filipescu Sorin administrator special la Consproiect în Insolvență și administrator la Activ Consproiect și General Recons. Dacă este în stare să-și bage chiar fiul la pușcărie !!!!!. Ce să mai spui de asemenea individ care voia să ajungă și primar al Resiței?. Dacă ANAF ar controla falsurile din contabilitatea Reconsului si a Consproiectului ar recupera prejudicii de zeci chiar sute de mii de euro.   

Comentariile sunt închise.