Finala concursului de lectură „Bătălia cărților” la Resita VIDEO

Opt copii și adolescenți din județul Caraș-Severin au intrat în finala concursului de lectură „Bătălia cărților”, competiție desfășurată la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” din Reșița. Scopul competiției este de promovare a literaturii contemporane pentru copii şi adolescenţi, unul dintre obiectivele urmărite fiind însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură, respectiv, înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris şi oral.

„Anul acesta am avut peste 30 de participanți care s-au înscris în concurs, iar în finală, la cele două categorii de vârstă – copii și adolescenți – avem opt elevi. În cadrul dezbaterii „Convinge-mă să citesc” își vor susține cartea preferată, vor răspunde la întrebări puse de către membri juriului, pe marginea celor zece cărți propuse în concurs, zece titluri la fiecare categorie, urmând ca la final să fie desemnat cititorul anului, ce va avea ocazia să participe la finala organizată la nivel național. Consider că este o provocare frumoasă pentru ei, iar lectura îi face pe fiecare dintre ei niște învingători”, a declarat managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Clara Constantin.

Cărțile propuse în cadrul concursului de lectură „Bătălia cărților”, ajuns la cea de-a V-a ediție, au fost pe gustul tinerilor. Lista cărţilor incluse în concurs este unică la nivel naţional şi nu cuprinde titlurile care fac parte din bibliografia şcolară obligatorie.

Finaliștii vor primi premii ce constau în cărți și diplome, iar premiul cel mare, la fiecare categorie, constă într-o tabletă.

Manifestarea a fost iniţiată de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România sub deviza ”Lectura te face învingător!”

Comentarii

comentarii