Finanţele Publice luptă cu evaziunea fiscală din judeţ – 6 persoane cu fraude fiscale de 5.600. 000 de lei

În cadrul întâlnirii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din Judeţul Caraş-Severin, s-au adus în prim plan acţiunile desfăşurate în judeţ pentru combaterea evaziunii fiscale.
Combaterea fraudelor fiscale este o măsură care se ia la nivel naţional. Astfel de acţiuni au avut loc şi în Caraş-Severin prin efectuarea de numeroase inspecţii pentru a combate tot ce înseamnă fraude fiscale.
Au fost depistate un număr de 6 persoane juridice care au comis fraude fiscale împotriva cărora s-au întocmit plângeri penale pentru un prejudiciu de aproximativ 5.600. 000 de lei.
Mihaela Nicola, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Caraş-Severin a declarat în cadrul acestei şedinţe că există un grad scăzut de recuperare a încasărilor din prejudicii, adică se recuperează cam 30% din sumele de bani. Aşadar, deşi sunt atrase sume suplimentare la buget acestea se recuperează foarte încet şi uneori abia după finalizează cercetarea penală şi trimiterea în judecată a celor care comit infracţiuni fiscale.
Şi în perioada următoare cei de la ANAF vor efectua acţiuni care au ca scop depistarea fraudelor fiscale şi în acelaşi timp vor sesiza organele de cercetare şi urmărire penală pentru faptele săvârşite cu rea intenţie şi care constituie infracţiuni.
Planul judeţean comun de acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale la nivelul judeţului urmăresc combaterea evaziunii fiscale pe următoarele domenii: producerea şi comercializarea produselor energetice, a tutunului, mărfurilor agroalimentare, băuturilor alcoolice. Mai sunt vizate domeniile: turism, transporturi, construcţii şi materiale de construcţii, exploatarea şi prelucrarea materialului lemnos şi utilizarea forţei de muncă la „negru” şi la „gri”.

Comentarii

comentarii