Foștii primari din Socol-Valentin Ghiță și Iancu Simion- Simi din Oțelu Roșu- audiați în dosarul ,,fonduri APIA”

simi anculia ghitaLa Curtea de Apel Timişoara s-a judecat, astăzi, un nou termen din apelul dosarului în care fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia a fost condamnat la opt ani de închisoare , pe Ghiţă Valentin, fostul primar de Socol, la 6 ani de închisoare, pe Iancu Simion Simi, fostul primar din Oţelu Roşu la patru ani de închisoare, toţi cu executare, iar omul de afaceri Tudor Jurj la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi primari au fost audiaţi, reuşind ca prin declaraţiile lor ilogice să-i facă pe judecători să zâmbească. Fostul primar PDL de Oţelu Roşu, Iancu Simion Simi a susţinut nervos în faţa judecătorilor că “am lucrat 22 de ani în administraţia publică. Pentru a nu pierde banii pentru pajişti, în decembrie, am apelat la Anculia să ne dea o firmă specializată. Nu am avut nici o înţelegere cu acesta. Nu am cerut şi nu mă aşteptam să primesc nimic. I-am dat banii de avans pentru lucrări şi avea obligaţia morală să facă lucrările. Am fost arestat pe nedrept şi cineva trebuie să plătească pentru prejudiciile aduse”. Iancu Simion Simi a dat în bâlbâială când a fost vorba despre relaţia sa cu omul de afaceri Tudor Jurj, susţinând că “a tot insistat să ne vedem şi nu am vrut să mă văd cu el”. Întrebat de procurorul DNA cum explică discuţia telefonică între el şi Jurj în care îi indica adresa şi îi spunea că va ieşi soţia, fostul primar din Oţelu Roşu a susţinut că “l-am trimis acolo ca să scap de el. Ştiam că nu este acasă”. A avut explicaţie şi pentru SMS-ul de mulţumire de după ce s-au livrat banii “am vrut să-i mulţumesc pentru că m-a ajutat să încheiem acest contract benefic pentru comunitate”.

Fostul primar din Socol, Ghiţă Valentin, a avut mari dificultăţi în a explica judecătorilor datele când a încheiat cele patru contracte cu firmele lui Jurj, recunoscând că “am împărţit lucrările în contracte sub 15.000 euro pentru ca să facem rapid lucrările , altfel pe SEAP dura şi un an procedura. Nu sunt vinovat de nimic din ce mă acuză DNA. Este adevărat că au existat modificări ale datelor încheierii contractelor. Acest lucru este posibil dacă ambele părţi sunt de acord”. Ghiţă nu a putut minute în şir să explice judecătorilor datele la care a semnat contractele şi când au fost efectuate lucrările de amenajare a pajiştilor, încurcându-se în informaţii. Inculpatul a respins acuzaţiile de luare de mită, declarând că “mă consider total nevinovat”.

Citeste mai multe pe www.pressalert.ro

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 comentarii la „Foștii primari din Socol-Valentin Ghiță și Iancu Simion- Simi din Oțelu Roșu- audiați în dosarul ,,fonduri APIA”

 • 7 septembrie 2013 la 20:49
  Permalink

  In fotografie, inculpatii sunt imbracati civili iar intrebarea mea se referea la faptul daca primarii din foto, din articolul prezentat de Dvs sunt judecati in stare de arest sau in stare de libertate?

  editor
  sunt condamnati cu executare, dar prin lege au avut dreptul sa faca recurs, deci, deocamdata se judeca recursul la sentinta.

 • 6 septembrie 2013 la 21:48
  Permalink

  La foștul primar din Socol-Valentin Ghiță și Iancu Simion- Simi din Oțelu Roșu.

 • 5 septembrie 2013 la 9:45
  Permalink

  Se vorbeste in urbe ca cei doi ex-primari sunt judecati in stare de libertate. Este adevarat?

  • 5 septembrie 2013 la 10:09
   Permalink

   La care primari va referiti? De unde ?

Comentariile sunt închise.