Fostul protopop al Reșiței a lansat volumul“Academia Teologică Ortodoxă Română”

Sala de Ședințe Consiliului Județean a găzduit astăzi un eveniment cultural remarcabil pentru cei care apreciază cultura și istoria redată de penelul unui teolog.

Fostul protopop al Reșiței, pr. Vasile Petrica, a lansat volumul “Academia Teologică Ortodoxă Română” – Caransebeș (1927-1948)”. Volumul dezbate sub puterea slovelor, o perioadă importantă a învățământului teologic la Caransebeș și care anul acesta celebrează 150 de ani de la înființare.

„Există deja o tradiție ca în aula Consiliului Județean să lansăm apariții ale unor oameni marcanți pentru acest județ, care nu numai că rețin atenția publicului pentru moment, dar sunt convins că vor rămâne și în istoria scrierilor din Caraș-Severin și din România. Astăzi avem plăcerea de a lansa lucrarea Părintelui Protopop Vasile Petrica, care este practic o continuare a unei alte lucrări anterioare. Lucrarea reprezintă practic o introspecție în istoria academismului teologic de pe lângă Epicopia Caransebeș. Vasile Petrica evidențiază în această carte un interval de timp foarte emancipat care a existat de-a lungul evoluției Episcopiei Caransebeș, care anul acesta aniversează 150 de ani de existență”, explică Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Managerul bibliotecii ”Paul Iorgovici”, Clara Constantin, i-a acordat autorului diploma In Honorem a intituției, iar Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, i-a oferit o diplomă de excelență.

Comentarii

comentarii