FOTOGALERIE Decada Culturii Germane a continuat sambata la Bocșa și Anina

Decada Culturii Germane în Banatul Montan a marcat mai multe acțiuni sâmbătă, printre care, întâlniri cu membrii cominității germane, și nu numai, din Boșa și cartierul Steierdorf din Anina.
Astfel, la Sediul Forumului German din Bocșa a avut loc o întâlnire dialectală cu omul de cultură Karl Franz Szélhegyi-Windberger. Domnia sa, s-a născut la Reşiţa iar acum trăieşte în Timişoara. Un alt invitat de seamă a fost profesorul Adriana Lovasi din Bocşa.
CU acest prilej a fost vernisată o expoziție de fotografie a artistului fotograf Karl Franz Szélhegyi-Windberger. Și dânsul s-a născut la Reşiţa și trăieşte actualmente în Timişoara. De-a lungul întâlnirii, toți cei prezenți au făcut adevărate incursiuni muzicale purtați pe acrduri de membrii formației „Bamstock-Musi“ din Stiria (Austria).
La Anina, în sala de spectacole a Forumului German din cartierul Steierdorf , a avut loc cel de al VIII-lea Festival al Fanfarelor. Au participat fanfare din Resita, Anina, Bocșa, Bozovici, Caransebeș, dar și din Banatul Sârbesc.
Tot la Steierdorf, în piaţeta din faţa Bisericii romano-catolice , de la ora 15,30 a avut loc un
concert extraordinar de promenadă cu participarea formaţiilor de suflători invitate la Festival.
Informațiile și fotografiile ne-au fost oferite de Erwin Țigla, președintele Forumul German din Caraș Severin, principalul organizator al evenimentului.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments