FOTOGALERIE Gri de Reșița într-o zi de Crăciun – Fii observator de Reșița

Resita gri de Craciun (11)Stimată redacție, vă trimit câteva poze și un slide show, poate le folosiți- poze din care reiese aspectul de hazna al orașului nostru, din păcate.
Cetateni care aruncă în dispret gunoaie pe jos, firma de salubrizare care n-a fost în stare- măcar de Crăciun să strângă mormanele de zăpadă murdară amestecata cu gunoaie. Pe lângă borduri, se poate vedea o adevărată „clisă” de pământ negru, „rahaț” de câine (nu de la cei comunitari).
Pe toate trotuarele, în fața magazinelor, mormane de chiștoace de la cucoanele „fitoase” care ies tacticoase din magazin sau salon cu țigara și paharul de plastic cu cafea afara la fumat și arunca chiștocul și paharul în gardul viu sau în zăpadă. După cum stau lucrurile, la primăvară, spatiile se vor înverzi pline de pe acum cu grămezi de pământ, crengi, hârtii, și alte gunoaie.
Este pin de ,,polițai comunitari” care mai nou se plimbă prin oraș cu aere de șerifi, dar a căror eficiență nu se vede. Este jenant cum nici o autoritate nu îi amendează pe cei ce până mai ieri vindeau în gangul de la Victoria fel de fel de produse. Și-au vândut chinezăriie, și-au umplut portofelele, au aruncat ambalajele și mizeriile pe jos după care și-au pus palma în fund și duși au fost. Cum de nu sunt căutați- doar au vândut în baza unei autorizații- și puși să facă curățenie sau să fie amendați. De ce sunt tolerate astfel de comportamente absolut antisociale? Ce pot spune decât că: Frumos aspect de Crăciun are orasul nostru! Pozele le-am făcut azi,25.12.a.c.
Cu drag si respect pentru obiectivitatea InfoCs, cetățeanul observator.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 comentarii la „FOTOGALERIE Gri de Reșița într-o zi de Crăciun – Fii observator de Reșița

 • 27 decembrie 2012 la 2:55
  Permalink

  @ Reșițeanul

  Religia, da, e învechita si ar trebui desfiintata. Omul, asa zisul biped, ar trebui sa aibe DISCIPLINA nu de frica de dumnezeu ci din CONSTIINTA si respectarea propriei igiene. În Germania nu se tine curat de frica amenzilor ci din constinciozitate. Traiesc în Germania de mai bine de 20 de ani si stiu ce vorbesc. Si aici e mizerie dupa craciun si dupa revelion nu mai vorbesc. E dezastru datorita petardelor si artificiilor dar salubritatea îsi face datoria, chit ca se respecta sarbatorile ca peste tot Aici nu exista tigani cu maturi de nuiele care ….. dorm în post si nici birocrati corupti care dau numai din gura.
  În ultimii 20 de ani s-au construit în România peste 4000 de biserici? DE CE? ! Cu banii astia s-ar fi putut face alt ceva la capitolul INFRASTRUCTURA SOCIALA dar asa s-au bagat milioane de EURO în banii popilor dîndu-le ocazia sa JEGMANEASCA PROSTIMEA si mai mult.

 • 26 decembrie 2012 la 21:06
  Permalink

  Dacă vă faceţi iluzii că cei din vest sunt civilizaţi de mama acasă, sunteţi inocenţi. Civilizaţia, la ei, are două componente: amenzi mari şi obligatorii.
  A rămas celebră situaţia când părinţii unui copil, în Germania, au fost obligaţi în instanţă să plătească rezugrăvirea unei şcoli, circa 100.000 de euro, deoarece băiatul lor a făcut grafitti pe pereţi.
  Ştiţi de ce nemţii nu aruncă gunoaie pe jos? Datorită amenzilor. Cine nu crede că acesta este singurul motiv al curăţeniei de acolo, să meargă pe străzi după un mare eveniment (Love Parade din Berlin era celebru), când au voie să facă tot ce vor. Sunt mormane de gunoaie.
  La noi, după ce că amenzile sunt mici, „tovarăşii” responsabili cu aplicarea lor au alte priorităţi, aşa cum bine menţionează semnatarul articolului.
  Şi atunci, în condiţiile în care nimeni nu te trage de mânecă, ce motivaţie ar avea cineva să fie civilizat? Ar fi ceva, se numeşte religie, care mai încearcă să transforme bipedul în OM. Dar, din păcate, este din ce în ce mai mult pusă la colţ ca fiind învechită şi împotriva „libertăţii minţii”.

 • 26 decembrie 2012 la 1:33
  Permalink

  Voi chiar ca sînteti ridicoli. Fi observator , la ce? voi chiar asteptati ca salubritatea sa iasa la munca DE CRACIUN sa va faca curatenie? Nici unde nu se lucreaza de craciun, nu se aduna mizeria si nici gramezi de zapada nu se aduna.

  • 27 decembrie 2012 la 16:06
   Permalink

   Observator la ce?Mai intrebi la ce?De ce ridicoli?Pt. ca ai curajul sa spui lucrurilor pe nume? Observator la tot ce ne inconjoara,incepand cu atitudinea concetatenilor nostri care nu stiu sa se poarte civilizat(unii),care nu stiu sa vorbeasca civilizat,care cu multa indolenta lasa si arunca gunoaie in jur,incepand cu scara blocului in care locuiesc si pana la spatii comerciale si publice.
   Este foarte adevarat ca Primaria ar trebui sa instituie niste amenzi mai consistente celor care nu pastreaza curatenia,mi-am dat seama ca in Romania fara constrangere,nu merge,iar pana la constiinta….peste o suta de ani;si tot Primaria ar trebui sa puna mai multe cosuri de gunoi de-a lungul trotuarelor.
   Haideti dragi concetateni,sa facem front comun prin obervatiile noastre,atitudine, curaj la eradicarea acestui fenomen numit: MIZERIE!

Comentariile sunt închise.