Fotografiile în câmpurile cu maci sălbatici au înlocuit pozele din lanurile de rapiță VIDEO

Vremea cu toate capriciile ei nu a putut ştirbi din una dintre cele mai curate bucurii ale omului de rând – imaginea mirifică a câmpurilor cu maci înfloriţi. Peisajul este deosebit, totul este ca o paletă de acuarele şi câmpurile sunt imortalizate în fotografii de trecători sau turiști veniți specială să vadă această minune a începutului de vară. După selfie în lanurile galbene ale florilor de rapiță, acum urmează roșul aprins al florilor de mac sălbatic. 

Peisaje de basm în această perioadă în luncile din Valea Almăjului. Lăpușnicului Mare este înconjurat de o mare unduitoare de roșu cu alb și albastru. Au înflorit macii sălbatici, albăstrelele și margaretele de câmp.

Chiar dacă vremea din ultima lună a fost răcoroasă și imprevizibilă, natura și-a urmat cursul firesc. În lanurile de grâu și în fânețele din luncile Râului Nera au înflorit macii de câmp. Alături de gingașii maci, se răsfață la soare albăstrelele, cicoarea și margaretele sălbatice.

Peisajul este unul superb și foarte rar. Maci printre spicele de grâu au fost din tot de-a una, dar așa puzderie de flori ca în acest an nu s-a mai pomenit. O parte din terenurile cultivate cu cereale sau fânețe ale almăjenilor sunt roșii ca focul. Florile de culoarea roșu intens au transformat lunca Lăpușnicului în cea mai căutată zonă pentru iubitorii de fotografii. Mulțimea de flori formează un peisaj spectaculos, perfect pentru cele mai frumoase cadre. 

Pentru cei curioși, lanurile de maci se află între localitățile Bozovici și Lăpușnicu Mare, sunt la marginea drumului comunal DC44. Dacă vă doriți o ședință foto în lanul cu maci, vă recomandăm să vă grăbiți, pentru că durata lor de viață este foarte scurtă. 

Specialiștii spun că puzderia de flori din acest an se datorează vânturilor puternice de anul trecut care a antrenat semințele de mac și le-a purtat și împrăștiat pe distanțe mari.

UN reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii