FOTOREPORTAJ Decada Culturii Germane în Banatul Montan – ziua a treia

Decada Culturii Germane în Banatul Montan a continuat duminică cu momente deosebite la Reșița și la Anina în cele două cartiere emblematice și istorice ale orașului: Steierdorf  și Sigismund.

 

La Reșița, la sediul Bibliotecii Germane „Alexander Tietz“ , a avut loc o prelegere cu tema:  „Landul Tirol” de OSR Erich Wörister (Axams / Tirol / Austria). Apoi, nu au lipsit incursiunile muzicale oferite de formația „Bamstock-Musi“ din Stiria (Austria).

După masă, manifestările s-au mutat în orășelul din creierul munților: Anina.

Acesta a fost un prilej de întâlnire cu membrii comunității germane, și nu numai, din Anina.

Totul a început cu un moment de suflet pentru toată lumea. Trebuie spus că cei prezenți au mers în cimitirul romano-catolic Sigismund unde au depus coroane și flori la capul celor plecați de mult în lumea celor drepți.

Apoi, ceremonia a continuat la Biserica romano-catolică din Sigismund „Maria – Regina Sfântului Rozariu” din Sigismund. Cu pioșenie, cu toții au participat fizic și spiritual la cea de-a 83- a Liturghie festivă de hram.

După serviciul religios, în  piaţeta din faţa Bisericii romano-catolice din Sigismund , a avut loc parada portului popular și un spectacol susținut de formația de dansuri tradiționale din Steierdorf.

Un moment artistic deosebit a fost oferit de membrii formației „Bamstock-Musi“ din Stiria (Austria).

ca de obicei, și de această dată, informațiile și fotografiile ne-au fost oferite de Erwin Țigla, președintele Forumul German din Caraș Severin, principalul organizator al evenimentului.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments