FOTOREPORTAJ VIDEO Zilele Cetăţii, la Caransebeş au ajuns la ediția cu numărul IX

Ziua a doua a fost a cavalerilor și domnițelor, dar și a dacilor și a romanilor.

Si totusi, primul punct marcat a fost sfințirea de către părintele episcop Lucian a Crucii Monument de la intrarea în Municipiul Caransebeș dinspre Timișoara. La manifestare a participat și un sobor de preoți în frunte cu episcopul Nicodim al Severinului precum și un pluton de militari ai Armatei Române. Orasul a fost reprezentat de primarul Marcel Vela impreună cu alte oficialități și parlamentari.

Daci şi romani, domniţe şi prinţese, cavaleri şi clawni, scamatori şi artişti cu haine din veacuri de mult apuse, toţi şi-au dat întâlnire timp de patru zile la Caransebeş în inima Banatului Montan. Aceştia au venit în oraşul de pe Timiş şi Sebeş pentru a petrece împreună de Zilele Cetăţii

Străzile municipiului Caransebeş au fost locul de paradă al alaiului format din oaspeţii şi musafirii veniţi la Caransebeş pentru a petrece de Zilele Cetăţii- sărbătoare ajunsă la cea de a VIX a ediţie. Nu au lipsit din alai costumele populare, cavalerii şi domniţele, dar şi jonglerii şi muzicanţii. Pentru prima dată, în mijlocul petrecerii a aterizat un parașutist iar cerul a fost brăzdat de o escadrilă de avioane ce anunța marele miting aviatic ce va avea loc duminică.

Primul moment l-a constituit o paradă a alaiului prin centrul oraşului după care toată lumea s-a strâns în parcul Teiuș pe malul Timișului. Primarul Caransebeșului, Ion Marcel Vela, a deschis oficial manifestarea.

Ca un făcut, dacă până acolo toată lumea s-a înţeles cu toată lumea, în Parc, dacii au sărit la gâtul romanilor într-o luptă crâncenă, apoi  curajoşii cavaleri au avut şi ei ceva de împărţit şi s-au luptat pentru a cuceri inimile domniţelor care îi priveau în timp ce se întreceau cu caii pentru ele.

NU au lipsit muzica cultă, dar şi muzica medievală. Un moment deosebit l-a constituit recitalul de arii de operetă al artistelor Daniela Vlădescu și Amelia Antoniu. Un punct major de atracție l-a constituit parcul cu fel de fel de instalații pentru divertisment. Acolo se pot găsi de toate, de la mașinuțe și trenulețe și până la celebrele ,,ciocane” ale văzduhului. Sărbătoarea va continua la Caransebeş până duminică când totul se va încheia cu un concert Voltaj şi focuri de artificii.

 

Comentarii

comentarii