VIDEO Gândeşte verde! Plantează un copac! Au plantat mai mulți, la Berzasca

Asociaţia Sirinia prin voluntarii EVS împreună cu Direcţia Silvică Caraş-Severin, Ocolul Silvic Berzasca au organizat o activitate de responsabilitate socială şi voluntariat pe Valea Sirinia. Peste 50 de persoane (voluntarii străini ai Asociaţiei Sirinia, membrii asociaţiei, reprezentanţii Ocolului Silvic Berzasca, copii şi părinţi din Berzasca) au ajutat la plantarea de copaci din specia molid pe Valea Sirinia, în cadrul unei acţiuni de responsabilitate socială faţă de mediul înconjurător.

[youtube id=” 6bkfsL9DSlE”]

Activitatea a avut dublu scop, de a realiza o complectare la împădurire cu copacii din specia molid (această specie au fost selectată pentru a preveni eroziunea solului şi alunecarile de teren) şi totodată de a responsabiliza generaţia tânără cu privire la activitatea de voluntariat şi grija faţă de mediul înconjurător. Acţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu Ocolului Silvic Berzasca care a indicat locul pentru plantare şi a făcut o prezentare despre modul în care se realizează această activitate şi cum să păstrăm mediul curat.

Voluntarii străini ai Asociaţiei Sirinia fac parte din proiectul “From Black and White to colors”, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Berzasca. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Totodată în cadrul acestei activităţi copiii şi voluntarii străini au realizat suporturi speciale din materiale reciclabile cu semniţe pentru păsările din pădure. După finalizarea acţiunii de plantare, aceştia au agăţat în copacii hrana pentru păsări.

La sfarsitul activităţii voluntarii, reprezentanţii Ocolului Silvic Berzasca, copiii şi părinţi au luat parte la un eco-picnic, în urma căruia nu a ramas nici un gunoi în pădure.
Printre obiectivele Asociaţiei Sirinia se numără organizarea unor proiecte care să ofere oportunităţi cetăţenilor, companiilor şi instituţiilor să se implice direct în protejarea naturii.


Asociaţia Sirinia

Comments

comments

Powered by Facebook Comments