A găsit-o moartea păscând vacile, femeie de peste 70 de ani moartă pe munte la Herculane

O bătrână de peste 70 de ani din cartierul Pecinișca din Băile Herculane, a plecat ieri cu vacile la păscut. Cu toate că avea o vârstă înaintată, bătrâna era foarte activă, muncea după puterile ei în gospodărie și nu vroia cu nici un chip să fie o povară sau să fie tratată ca un om slab, de vârstă înaintată. vecinii o vedeau mai mereu lucrând în gospodărie, în grădină, dar cel mai mult, bătrâna iubea să meargă cu vacile la păscut. Așa a făcut și sâmbătă când a plecat cu vacile spre cariera de calcar și de acolo deasupra de Pecinișca.
La lăsarea serii, vacile au venit singure acasă, fără să fie aduse de bătrână, așa cum se întâmpla mereu. Rudele au căutat-o pe la vecini pe bătrână, au întrebat lumea din sat dacă nu a văzut-o cineva, după care, au pornit să o caute în jurul Pecinișcăi. La lăsarea serii, căutările au fost oprite, au fost anunțate autoritățile la 112 iar în această dimineață, salvamontiștii, polițiștii, pădurari și localnici, vecini ai bătrânei din Băile Herculane, au pornit din nou în căutarea bătrânei.
După ceasuri bune de umblat pe cărări de munte, la un moment dat, bătrâna a fost găsită moartă pe deal. Polițiștii criminaliști au făcut cercetările de rigoare după care cadavrul femeii a fost transportat la capela din cimitirul din Pecinișca unde în urma necropsiei, medicul legist va stabili cauza decesului.
Când se întâmplă asemenea cazuri, în calcul sunt luate mai multe variante în calcul: de la o moarte naturală și până la un accident sau agresiune.

Comentarii

comentarii