GATA! S-A TERMINAT CU NUMERELE DE BULGARIA

Lovitură pentru proprietarii de mașini cu numere de Bulgaria. Pentru a pune capăt abuzurilor cu înmatricularea în Bulgaria de automobile din țările vecine, Parlamentul de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au asigurare de răspundere civilă auto.

În ultimii ani, înmatriculările mai ieftine și taxele mai mici plătite de proprietarii de autoturisme la mâna a două au dus șla apariția unui fenomen care a generat importante pierderi companiilor bulgare de asigurări auto.

Din 11 milioane de euro recompense achitate anul trecut Fondul de garanție RCA a plătit șase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria.

Proprietarii, însă, de regulă, evită să se deplaseze anual la vecinii bulgari pentru a-și reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. Când se produce un incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA.

Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă.

Companiile de asigurări au și întocmit o listă neagră a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de mașini. În aceste cazuri un RCA va putea ajunge la 1000 de euro.

Comentarii

comentarii

One thought on “GATA! S-A TERMINAT CU NUMERELE DE BULGARIA

  1. Astea nu sînt pagube numai la asigurari dar si pagube statului român. Ce se practica aici se numeste evaziune fiscala. Este inadmisibil sa ai resedinta de baza întrun stat si sa-ti înmatriculezi masina în alt stat pe numele unor persoane sau firme fantoma inexistente. Daca asi face asa ceva în Germania, asi înfunda puscaria pe cel putin 2 ani. Din moment ce România permite astfel de evaziuni fiscale, sa nu se mire politicienii ca visteria statului e goala si trebuie sa inventeze fel de fel de taxe . E inadmisibil asa ceva la o tara membra UE.

Comments are closed.